Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Πολυχρηστικά προϊόντα ομορφιάς – Γιατί να τα προτιμήσεις

Ένας έξυπνος τρόπος για να έχεις πιο “ελαφρύ” νεσεσέρ.

Οι πιο πρόσφατες τάσεις στο skincare και στην φροντίδα του προσώπου μας εν γένει θέλουν να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ γίνεται, με στόχο να αναδείξουμε τη φυσική μας ομορφιά. Αυτός ο μινιμαλισμός ως προς την καταναλωτικότητα και τη (φειδωλή) χρήση προϊόντων έχει οφέλη όχι μόνο στο δέρμα και στην τσέπη σου, αλλά και στο περιβάλλον, με τις sustainable πρακτικές πάσης φύσεως να κερδίζουν έδαφος όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.

Διάβασε ακόμη – Hair jewellery: Η τάση στα μαλλιά που θα απογειώσει τα γιορτινά σου χτενίσματα

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο υπερκαταναλωτισμός και η αγορά μιας πληθώρας προϊόντων μακιγιάζ (και όχι μόνο) που εν τέλει δεν φοράς σχεδόν ποτέ μπορεί να έχει συνέπειες και στο περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις νεότερες γενιές (ευτυχώς), που όλο και συχνότερα πλέον εφευρίσκουν έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιούν με σύνεση τα προϊόντα στο μακιγιάζ τους.

Σίγουρα θα έχεις δει τα mini tutorials σε Instagram και Tik Tok που εμφανίζονται κάθε τόσο και στα οποία προτείνονται multitasking καλλυντικά που ωφελούν με διάφορους τρόπους το δέρμα σου. Τι ακριβώς εννοούμε; Τα πολυχρηστικά προϊόντα μακιγιάζ που χαρίζουν πολλά πλεονεκτήματα και έχουν διαφορετικές χρήσεις στην beauty ρουτίνα σου, όπως ένα foundation που έχει ταυτόχρονα και ιδιότητες serum, ή ένα cream blush που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως ρουζ όσο και σαν σκιά ή ακόμα και σαν κραγιόν.

Ακόμα και οι πιο φανατικές beauty aficionadas έχουμε αρχίσει να υιοθετούμε αυτή τη less is more φιλοσοφία και στάση ζωής, κάνοντας λίγο χώρο στο νεσεσέρ μας γι’ αυτές τις νέες φόρμουλες που υπόσχονται να χαρίσουν στο δέρμα ενυδάτωση, κάλυψη και ζωντάνια.

Πηγή: Madame Figaro, Missbloom

Φωτογραφία: Instagram/ @misvemir

Διάβασε ακόμη