Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Ποια ώρα είναι η κατάλληλη για να στείλεις βιογραφικό;

Ποια είναι εκείνη η ώρα που θα αυξήσει τις πιθανότητες για να σε καλέσουν σε interview;

Πόσες φορές έχεις στείλει το βιογραφικό σου αμέσως μόλις βλέπεις μία αγγελία εργασίας και δεν έχεις λάβει ποτέ νέα από την εταιρεία αυτή; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως η ώρα που υποβάλεις την αίτηση και κατ’ επέκταση δηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τη δουλειά μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα σου;

Σύμφωνα με μία έρευνα, υπάρχει μία συγκεκριμένη ώρα που αυξάνει τις πιθανότητες να ακούσεις νέα από την εταιρεία στην οποία έχεις στείλει το βιογραφικό σου -όποια κι αν είναι αυτή. Γιατί, όπως σε πολλά πράγματα, έτσι και στη διαδικασία εύρεσης εργασίας, το σωστό timing είναι το παν.

Το 2017 η εταιρεία TalentWorks συγκέντρωσε 1.610 αιτήσεις από διαφορετικούς τομείς και επίπεδα εργασιακής εμπειρίας και ανακάλυψαν πως το να υποβάλει κανείς την αίτησή του πριν τις 10 το πρωί αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες το άτομο στο οποίο απευθύνεται, να καλέσει τον υποψήφιο, ακόμα και να κλείσει συνέντευξη μαζί του.

Στέλνοντας λοιπόν το βιογραφικό σου μεταξύ 6 και 10 το πρωί αυξάνεις τις πιθανότητες για συνέντευξη κατά 13%.

Όσο για την ώρα με τις λιγότερες πιθανότητες, αυτή είναι στις 19.30 το απόγευμα, όταν δηλαδή οι εργοδότες έχουν κατά κανόνα ολοκληρώσει το ωράριό τους, με τους υποψηφίους να έχουν 3% λιγότερες πιθανότητες να ακούσουν νέα.

Διάβασε ακόμη – Social media: Τι δεν πρέπει να κάνεις αν ψάχνεις δουλειά

Η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι αν στείλεις το βιογραφικό σου νωρίς το πρωί, θα βρεθεί στα πρωινά μέιλ του εργοδότη, στα οποία είναι πιο πιθανό θα δώσει περισσότερη προσοχή. Επίσης, μια εξίσου καλή στιγμή να στείλεις το βιογραφικό σου είναι αργά το βράδυ, καθώς με την ίδια λογική το μέιλ σου θα βρίσκεται στην κορυφή της αλληλογραφίας της εταιρείας την επόμενη εργάσιμη μέρα.

Φυσικά, μην ξεχνάς πως το timing έχει να κάνει επίσης και με την ημερομηνία κατά την οποία έχει αναρτηθεί η αγγελία. Μην περιμένεις απάντηση όταν μια θέση εργασίας έχει δημοσιευθεί έναν μήνα πριν. Προσπάθησε να είσαι alert σε κάθε νέα αγγελία που θα ανέβει, πράγμα που τα σόσιαλ μίντια και οι δημοφιλείς πλατφόρμες (βλ.Linkedin) έχουν διευκολύνει κατά πολύ.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη