Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Ποια κυρία παραλαμβάνει το βραβείο στην κατηγορία Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία

Η Δρ Αναστασία Κωνσταντίνου είναι η βραβευμένη στην κατηγορία αυτή.

Στην έκτη κατά σειρά απονομή Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2021 που παρουσιάζει η Estée Lauder η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Χάρης Πουαγκαρέ απένειμαν το βραβείο στην Κατηγορία Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Δρ Αναστασίας Κωνσταντίνου η κόρη της Σεμέλη Τσάκαλου καθώς η ίδια βρίσκεται στο εξωτερικό.

Δες πιο κάτω το βιογραφικό της Δρ Αναστασίας Κωνσταντίνου.

WHO IS WHO: Με διδακτορικό στη Μηχανική Υλικών από το Imperial College, ξεκίνησε την καριέρα της σε πολυεθνική βιομηχανία στην Αγγλία, όπου δημιούργησε καινοτόμα προϊόντα και απέκτησε διεθνή πατέντα, δίνοντας επιστημονικές λύσεις σε τεχνικά προβλήματα βιομηχανικής παραγωγής. Την κέρδισε η Μεταφορά Τεχνολογίας και η συμβολή στην αντιμετώπιση βιομηχανικών/επιχειρηματικών προκλήσεων μέσω της αξιοποίησης αποτελεσμάτων επιστημονικής έρευνας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υποστήριξε ενεργά τη δημιουργία των πρώτων spin-offs στην Ελλάδα και αρκετά χρόνια μετά πρωτοστάτησε στη δημιουργία του IDEA Innovation Centre και του εκπαιδευτικού του προγράμματος. Υποστηρίζει δυναμικά την ανάπτυξη startups στην Κύπρο ως μέντορας νέων επιχειρηματιών, διδάσκει καινοτομία και επιχειρηματικότητα και προωθεί την ενασχόληση των γυναικών με τα STEM, ενώ 21 χρόνια μετά το διδακτορικό και με 2 παιδιά, απέκτησε MBA.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019–ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021: Συνέδεσε το πιο πρόσφατο στάδιο της καριέρας της με τη δημιουργία του Τομέα Διαχείρισης Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όντας η πρώτη επικεφαλής του, ενώ συντονίζει τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο YUFE, ένα από τα πρώτα Πανευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Τα τελευταία χρόνια επιδιώκει ενεργά τη βελτίωση του νομικού πλαισίου που διέπει τη δημιουργία ακαδημαϊκών spin-offs. Είναι αξιολογήτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το EIC Accelerator και μέλος της Παράλληλης Βουλής για την Επιχειρηματικότητα.

Διάβασε ακόμη