Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Ποια είναι τα οφέλη της κανέλας για την υγεία και την ομορφιά

Το γνωστό ενισχυτικό γεύσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο και δημοφιλές οικιακό μπαχαρικό που προκαλεί άνεση και ζεστασιά. Από ρολά κανέλας μέχρι lattes κανέλας, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να καταναλώσεις αυτό το ζεστό και ξυλώδες μπαχαρικό. Τι γίνεται όμως αν βάλεις αυτό το αρωματικό καρύκευμα στο πρόσωπό σου;

Διάβασε ακόμη – Αποτρίχωση φρυδιών με κλωστή – Μάθε το σωστό τρόπο

Δες πιο κάτω τα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά της κανέλας.

  1. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Journal of Food Science, η κανέλα μπορεί να προάγει την ανάπτυξη χρήσιμων βακτηρίων σε έναν ορισμένο βαθμό μόλις καταποθεί, τα οποία μπορεί να θεραπεύσουν και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία του εντέρου σου.

  1. Είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά.

Η κανέλα περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών προστατεύοντας τα κύτταρα σου από τις ελεύθερες ρίζες.

  1. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής.

Η χρήση της κανέλας ως συστατικό περιποίησης του δέρματος παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα, καθώς το μπαχαρικό θεωρείται επίσης ερεθιστικό του δέρματος. Ωστόσο, το μέλι είναι ένας άλλος αντιφλεγμονώδης παράγοντας που συχνά αναμιγνύεται με κανέλα για να δημιουργήσει μια μάσκα προσώπου. Τόσο η κανέλα όσο και το μέλι περιέχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και αυτά τα δύο συστατικά σε συνδυασμό θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής.

  1. Μπορεί να αποτρέψει τα σημάδια γήρανσης.

Η περιεκτικότητα σε κινναμαλδεΰδη και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κανέλας μπορεί να προάγουν την ανάπτυξη του κολλαγόνου καθώς και την επούλωση των πληγών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο λεπτές γραμμές στο δέρμα σου και μια πιο σφριγηλή επιδερμίδα.

Είναι η κανέλα ασφαλής για χρήση στο δέρμα;

Αν και η κανέλα μπορεί αποτελεσματικά να μειώσει την ακμή και να βελτιώσει την επιδερμίδα σου, αυτό το μπαχαρικό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Πριν εφαρμόσεις κανέλα στο πρόσωπό σου, συνιστάται ανεπιφύλακτα να κάνεις πρώτα ένα test στον καρπό σου για να δεις την αντίδραση του δέρματός σου στο μπαχαρικό.

Επιπλέον, η κανέλα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο πρόσωπο ή το σώμα σου εάν είσαι αλλεργική στο μπαχαρικό ή έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη