Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Ποια είναι τα οφέλη της χορτοφαγίας στο δέρμα σου

Η χορτοφαγική διατροφή σου χαρίζει το  πιο λαμπερό δέρμα

Ζηλεύεις το λαμπερό και φρέσκο δέρμα πολλών celebrities, όπως η Jennifer Lopez και η Rooney Mara και αναρωτιέσαι ποιο είναι το μυστικό τους; Η απάντηση βρίσκεται στη διατροφή που ακολουθούν, μιας και οι δυο τους, αλλά και πολλοί ακόμα διάσημοι, είναι χορτοφάγοι, έχοντας αποκλείσει από τη διατροφή τους το κρέας αλλά και κάθε παράγωγό τους.

Μία τέτοια διατροφή, βασισμένη αποκλειστικά σε λαχανικά και φρούτα, συμβάλλει στην υγεία του δέρματός του, για τρεις βασικούς λόγους, που θα βρεις παρακάτω. Ακόμα ένας λόγος λοιπόν για να υιοθετήσεις στη ζωή σου αυτόν τον ιδιαίτερο και υγιεινό τρόπο διατροφής.

1. Η χορτοφαγία συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η ανάπτυξη της ακμής συνδέεται άρρηκτα με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, και συγκεκριμένα των γαλακτοκομικών. Ο λόγος; Η κατανάλωσή τους αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό σου, που αποτελεί βασικό ρυθμιστή και των γονιδίων που συμβάλουν στην ακμή.

2. Σε βοηθά στον ύπνο -και κατ’ επέκταση στην υγιή όψη του δέρματός σου

Μία διατροφή βασισμένη στα λαχανικά και τα φρούτα, προσφέρει ικανοποιητική ποσότητα βιταμινών που θέλει το δέρμα σου, όπως C, A, αλλά και μετάλλων που βελτιώνουν παράλληλα την ποιότητα του ύπνου σου. Κάποια από αυτά μάλιστα, αυξάνουν τα επίπεδα της μελατονίνης, ορμόνης που σχετίζεται με τον ύπνο. Και το δέρμα σου, ως επί το πλείστον, ανανεώνεται και αναζωογονείται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

3. Αυξάνει τα καλά βακτήρια που εμποδίζουν την εμφάνιση εκζέματος και άλλων αλλοιώσεων και ερεθισμών

Η εξισορρόπηση καλών βακτηρίων στον οργανισμό σου, μπορεί να επιφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στο δέρμα σου. Πολλές φορές, αυτά συνδέονται με τη μείωση διάφορων ερεθισμών του δέρματος, όπως η ακμή, το έκζεμα η ψωρίαση και πολλές ακόμα.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη