Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις το botox;

Η Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός απαντά στο μεγάλο ερώτημα πολλών γυναικών.

Πολλές νεαρές γυναίκες και άντρες ανησυχούν για τις ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο και απευθύνονται στον ιατρό τους για να κάνουν botox, και ταυτόχρονα πολλές μητέρες ανησυχούν για το αν είναι επικίνδυνο να αρχίσει κανείς αυτές τις θεραπείες σε νεαρή ηλικία.

Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα και τι ακριβώς ισχύει
Οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπό μας οφείλονται σε δύο κυρίως λόγους.
Από τη μία είναι η ρυτίδωση έκφρασης, δηλαδή οι εκφράσεις μας που οφείλονται στη κίνηση των μυών κάτω από δέρμα, προκαλούν ρυτίδωση στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτές οι ρυτίδες με τον καιρό γίνονται ολοένα και πιο βαθιές.

Διάβασε ακόμη – Φροντίζω το δέρμα μου μετά το καλοκαίρι – Η ειδικός απαντά

Ο δεύτερος λόγος που εμφανίζονται οι ρυτίδες έχει να κάνει με την γήρανση του δέρματος. Καθώς μεγαλώνουμε διάφοροι παράγοντες όπως μείωση της ελαστίνης και του κολλαγόνου, η βαρύτητα και πολλοί άλλοι, προκαλούν σιγά – σιγά, το “σπάσιμο” του δέρματος και τη δημιουργία των ρυτίδων.

Η πρώτη κατηγορία αφορά ρυτίδες που δεν έχουν να κάνουν με τη γήρανση του δέρματος ούτε και με την προχωρημένη ηλικία, παρά μόνο με την έκφραση.

Διάβασε ακόμη – Βλεφαροπλαστική: Τι μπορείς να κάνεις για να υποχωρήσουν γρήγορα τα οιδήματα και οι μώλωπες

Νεαρά άτομα λοιπόν που έχουν έντονη έκφραση σε διάφορα σημεία του προσώπου, όπως ανύψωση του μετώπου, άλλα πολύ γελαστά, με ρυτίδες στο πόδι της χήνας, ή με ρυτίδες στο μεσόφρυο, παραπονιούνται και επιθυμούν την εξάλειψη τους.

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα νεαρά άτομα έχουν δυσανάλογη ρυτίδωση σε σχέση με την ηλικία τους, αλλά το χειρότερο είναι πως γρήγορα αυτές οι ρυτίδες θα γίνουν μόνιμες και βαθιές και πολύ δύσκολα θα εξαλείφονται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ερχόμαστε να “σπάσουμε” αυτή τη ρυτίδωση με μικρές δόσεις botox, ώστε να προστατέψουμε το δέρμα από την έντονη και βαθιά ρυτίδωση που θα εμφανιστεί και πάλι σε νεαρή ηλικία.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη