Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Plus-size μοντέλα στο catwalk του Versace

Οι Jill Kortleve, Alva Claire και Precious Lee έγιναν τα πρώτα plus-size μοντέλα που περπάτησαν στο show της Donatella Versace στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο.

Οι τρεις γυναίκες έγραψαν ιστορία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου περπάτησαν plus-size μοντέλα παρουσιάζοντας τη συλλογή Spring/Summer 2021 στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο. Η Donatella Versace πρωτοπόρησε για ακόμη μια φορά βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην εξάλειψη του αποκλεισμού διαφόρων σωματότυπων στα runways και στις εβδομάδες μόδας.

H Precious Lee

Όσον αφορά τα τρία plus-size μοντέλα, το βιογραφικό τους μέχρι τώρα λέει πολλά για τη στροφή της μόδας στο body positivity. Συγκεκριμένα η Jill Kortleve έχει περπατήσει για διάσημους οίκους, όπως Alexander McQueen, Jacquemus, Valentino, Fendi και έχει γράψει ιστορία, αφού έγινε το πρώτο plus size μοντέλο που εμφανίστηκε σε show της Chanel την τελευταία δεκαετία. Η Alva Claire περπάτησε για το Savage x Fenty της Rihanna το 2019 και εμφανίστηκε στα shows των Collina Strada, Mimi Wade και LaQuan Smith, ενώ η Precious Lee είναι το πρόσωπο της τελευταίας καμπάνιας του οίκου Miu Miu.

H Alva Claire

Η συλλογή της Ιταλίδας σχεδιάστριας, υπό τον τίτλο «Versacepolis», είχε ως θέμα τον βυθό και ήταν εμπνευσμένη από τα θρυλικά μοτίβα που δημιούργησε ο Gianni Versace για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 1992 «Trésor de la Mer».

H Jill Kortleve

Φωτογραφίες: Instagram/@Versace

Διάβασε ακόμη