Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Pink: Υποστηρίζει την νορβηγική ομάδα handball μετά το “σεξιστικό” πρόστιμο που έλαβε

“Θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν πλήρωνα εγώ το πρόστιμο για εσάς. Συνεχίστε τον αγώνα”, δήλωσε.

Η Pink θέλησε να δείξει την υποστήριξή της στη γυναικεία ομάδα beach handball της Νορβηγίας, η οποία πρόσφατα αποφάσισε να εμφανιστεί σε αγώνα με σορτς αντί για μπικίνι.

Η ομάδα τελικά δέχθηκε ένα πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε αθλήτρια, δηλαδή συνολικά 1500 ευρώ, καθώς η ενδυμασία με την οποία εμφανίστηκαν είναι αντίθετη στους κανονισμούς της διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ.

Όπως αναφέρει ο κανονισμός “οι γυναίκες αθλήτριες πρέπει να φορούν μπικίνι με στενή εφαρμογή και με ανοδική γωνία προς το άνω μέρος του ποδιού. Το πλάτος του πλαϊνού μέρος πρέπει να μην ξεπερνάω τα 10 εκατοστά”. Η ομάδα της Νορβηγίας θέλησε να κάνει την αλλαγή την τελευταία στιγμή και προχώρησε σε αυτή την κίνηση με τη σύμφωνη γνώμη της νορβηγικής ομοσπονδίας που δήλωσε ότι θα πληρώσει το πρόστιμο.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beachhåndballjentene🇳🇴 (@norwaybeachhandballwomen)

Διάβασε ακόμη – Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές που δεν θα συμμετάσχουν λόγω Covid

Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα κορίτσια που είναι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο beach handball. Ύψωσαν τη φωνή τους και είπαν ότι φτάνει μέχρι εδώ” έγραψε η νορβηγική ομοσπονδία στο Instagram τονίζοντας πως “θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να αλλάξουν οι διεθνείς κανονισμοί για τις στολές ώστε οι αθλητές να μπορούν να αγωνίζονται με ενδυμασίες στις οποίες νιώθουν άνετα“.

Η Pink με τη σειρά της έγραψε στο Twitter της πως “η ευρωπαϊκή ομοσπονδία handball θα έπρεπε να λάβει πρόστιμο για σεξισμό” δηλώνοντας κιόλας την πρόθεσή της να πληρώσει η ίδια το πρόστιμο των αθλητριών. “Είμαι πολύ περήφανη για την νορβηγική ομάδα beach handball που διαμαρτυρήθηκαν για τους σεξιστικούς κανονισμούς για τις στολές τους” έγραψε λέγοντας “θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν πλήρωνα εγώ το πρόστιμο για εσάς. Συνεχίστε τον αγώνα”.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη