Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πεσμένα βλέφαρα: 3 make-up hacks για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοιχτά

Πανεύκολοι και γρήγοροι τρόποι που θα αλλάξουν το βλέμμα σου.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Τα πεσμένα βλέφαρα μπορούν να κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται κουρασμένα και λιγότερο ζωντανά. Ενώ υπάρχουν χειρουργικές επιλογές για την αντιμετώπιση αυτής της ανησυχίας, υπάρχουν επίσης μη επεμβατικοί τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοιχτά και ξύπνια.

Διάβασε ακόμη – 4 μύθοι και 4 αλήθειες που χρειάζεται να ξέρεις για το ημιμόνιμο μανικιούρ

Το μακιγιάζ μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση των ανυψωμένων και ανοιχτών ματιών. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείς να επιτύχεις μια πιο φωτεινή και πιο ξύπνια εμφάνιση.

Δες πώς:

Highlighting στις εσωτερικές γωνίες

Η εφαρμογή μιας ελαφριάς, shimmery σκιάς ματιών ή highlighter στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, μπορεί να φωτίσει αμέσως την περιοχή και να κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Αυτό το απλό κόλπο δίνει την προσοχή στο εσωτερικό μέρος των ματιών, εξουδετερώνοντας την πτώση των βλεφάρων.

Διάβασε ακόμη – Blueberry milk nails: H ξεχωριστή απόχρωση manicure που είδαμε στη Dua Lipa

Η μαγεία της μάσκαρα

Γυρίζοντας τις βλεφαρίδες με ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες και εφαρμόζοντας στρατηγικά τη μάσκαρα μπορεί να κάνει θαύματα στο άνοιγμα των ματιών σου. Ξεκίνησε γυρίζοντας τις βλεφαρίδες σου χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων, εστιάζοντας στη βάση και στα μεσαία τμήματα. Στη συνέχεια, εφάρμοσε μάσκαρα για όγκο στις εξωτερικές βλεφαρίδες για να δημιουργήσεις ένα αποτέλεσμα ανύψωσης.

Τοποθέτηση eyeliner

Απόφυγε τις χοντρές, βαριές γραμμές του eyeliner που μπορούν να βαρύνουν τα πεσμένα βλέφαρα. Αντ ‘αυτού, προτίμησε να κάνεις μια λεπτή γραμμή κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων για να καθορίσεις τα μάτια σου. Κάνε ένα μικρό wing με το eyeliner σου στις εξωτερικές γωνίες έτσι ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση των ανασηκωμένων ματιών.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη