Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Paul McCartney: Πως θυμάται τον George Harrison

Η συγκινητική του αποκάλυψη.

Σε μια συνέντευξη του ο Paul McCartney διηγήθηκε λεπτομερώς τον συγκινητικό τρόπο, με τον οποίο συνεχίζει να διατηρεί στη μνήμη του τον George Harrison, 19 χρόνια μετά τον θάνατο του.

Το πρώην μέλος των Beatles εξήγησε στο NPR σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ο Harrison, που ήταν “πολύ καλός κηπουρός”, με πολλές γνώσεις στην κηπουρική, του έδωσε κάποτε ένα δέντρο ως δώρο.

“Είναι ένα μεγάλο έλατο και βρίσκεται δίπλα στην πύλη μου” είπε ο McCartney. “Καθώς έφευγα από το σπίτι μου σήμερα το πρωί, βγήκα από το αυτοκίνητο, έκλεισα την πύλη και κοίταξα το δέντρο και είπα: “Γεια, George. Να εκεί είναι, μεγαλώνει δυνατά”.

Ο George Harrison, γεννήθηκε το 1943 στο Λίβερπουλ και ήταν το μικρότερο από τα 4 παιδιά μιας οικογένειας της εργατικής τάξης. Αγόρασε την πρώτη του κιθάρα στα 14 και ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική μόνος του, επηρεασμένος από τους πρωτοπόρους του ροκενρόλ, όπως ο Buddy Holly και ο Little Richard.

Η γνωριμία που τον καθόρισε ήταν αυτή με τον Paul McCartney, με τον οποίο πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος ”Macca” είχε ήδη φτιάξει τη μπάντα Quarrymen με έναν άλλο φίλο του, τον John Lennon. Αρχικά, ο Lennon ήταν διστακτικός απέναντι στην προοπτική ένταξης του Harrison στη μπάντα, κυρίως επειδή ο Harrison ήταν μόλις 15 χρονών. Στη δεύτερή τους συνάντηση, στον πάνω σ’ ένα διώροφο λεωφορείο, ο Harrison ερμήνευσε στην κιθάρα του το κομμάτι ”Raunchy”, κι έτσι έγινε πλήρες μέλος της μπάντας που, πολύ σύντομα, μετονομάστηκε σε ”The Silver Beetles” και λίγο αργότερα, ”The Beatles”.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφίες: EPA

Διάβασε ακόμη