Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Paris Fashion Week: Τα χαλαρά hairstyles και τα natural μακιγιάζ που προτείνει ο οίκος Chanel για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022

Κομψά beauty looks που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα χωρίς υπερβολές.

Ένα θέαμα άνευ προηγουμένου μάς χάρισε ο οίκος Chanel και η Virginie Viard, με τη συλλογή για τις SS22 να παρουσιάζεται στο Grand Palais éphémère στις 5 Οκτωβρίου. Το show ήταν το καλύτερο κλείσιμο για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, με άφθονα 80s και 90s vibes να πλημμυρίζουν τον χώρο και να σκορπούν τον ενθουσιασμό στους καλεσμένους.

Διάβασε ακόμη – Paris Fashion Week: Τα make-up trends που ξεχωρίσαμε

Αυτό που ωστόσο δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο ήταν η στάση των ίδιων των μοντέλων, που θύμισε παλαιότερες εποχές στην πασαρέλα. Χαρούμενες και χαμογελαστές, περπατούσαν στο catwalk με αυτοποποίθηση, άνεση και χάρη, ενώ ακόμα και οι πόζες τους απέπνεαν έναν σέξι αέρα που σπάνια βλέπουμε τελευταία στα Chanel shows  – αλλά και γενικότερα στη μόδα του σήμερα. 

Σύμμαχός τους σε όλη αυτή τη διάθεσή ήταν, φυσικά, τα χτενίσματα και το μακιγιάζ, που ήταν όσο πιο low-maintenance γινόταν. Ίσια και χαλαρά ή messy, κομψά καρέ και nude makeup, έκαναν τις κοπέλες να νιώθουν θεές μέσα στην απλότητά τους. Η τάση που θέλει να αγκαλιάζουμε τη φυσική μας ομορφιά αλλά και τα χαρακτηριστικά μας έτσι όπως ακριβώς είναι, χωρίς να επεμβαίνουμε και να τα αλλάζουμε πολύ με μακιγιάζ και άλλες τεχνικές, φαίνεται ότι καλά κρατεί και στην πασαρέλα.

Όπως και πολλοί άλλοι διάσημοι οίκοι στις φετινές Εβδομάδες Μόδας, έτσι και ο οίκος Chanel αποφάσισε να εμμείνει σε αυτό το νέο trend και να πλαισιώσει με natural beauty looks τα σέξι μαγιό και τις θηλυκές δημιουργίες του. Έτσι κι αλλιώς, το γνωστό “less is more” βρίσκει σχεδόν πάντα εφαρμογή στα shows της Virginie Viard, με τη φίνα κομψότητα αλλά και το άκρατο sexyness των ρούχων να μη χρειάζονται υπερβολές σε μαλλιά και μακιγιάζ για να αναδειχτούν. 

Αυτή ακριβώς ήταν και η εντύπωση που αποκόμιζε κανείς παρακολουθώντας το σόου: μια σέξι κομψότητα που απέπνεαν τόσο τα ίδια τα ρούχα όσο και τα χτενίσματα και makeup looks των μοντέλων, χωρίς αυτό το sexyness να είναι χυδαίο ή αντιαισθητικό. 

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: EPA

Διάβασε ακόμη