Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Πανδημία: Θα καταργηθούν την Πρωτομαγιά όλοι οι περιορισμοί;

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Είναι γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα μας έχουν κουράσει όλους, ωστόσο, πάντα εξαρτώνται από την επιδημιολογική κατάσταση. Όπως αναφέρει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε δηλώσεις του την Πέμπτη, στη Λευκωσία, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά και “τις τελευταίες δύο μέρες είχαμε σημαντική μείωση και στις νοσηλείες”.

Ο Υπουργός, που βρέθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου παρέστη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έναρξη της 47ης Πορείας Χριστοδούλας, ρωτήθηκε σχετικά με τη συνεδρίαση, τη Μεγάλη Δευτέρα, που θα έχει με τους επιστήμονες και κατά πόσο αναμένονται επιπλέον χαλαρώσεις ενόψει και του Πάσχα, για να πει ότι «αναμένω να ακούσω τους επιστήμονες”.

“Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή. Θα τους ακούσουμε προσεχτικά και αν εισηγηθούν να έχουμε επιπρόσθετες χαλαρώσεις, τότε θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού την Τετάρτη για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις”, σημείωσε.

Αναφορικά με πληροφορίες ότι από 1η Μαΐου ενδέχεται να καταργηθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί που υπάρχουν, ο Υπουργός Υγείας προέτρεψε να “ακούσουμε πρώτα τους ειδικούς και μετά θα σας ενημερώσω”.

Ερωτηθείς αν πλησιάζει ο καιρός της Κύπρου να απαλλαγεί από τους περιορισμούς, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι “όπως όλοι γνωρίζετε, τις τελευταίες μέρες έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά, όπως επίσης τις τελευταίες δύο μέρες είχαμε σημαντική μείωση και στις νοσηλείες. Αν συνεχιστούν αυτά και δεν έχουμε οποιαδήποτε νέα μετάλλαξη, τότε θεωρώ είμαστε πολύ κοντά όπως και οι άλλες χώρες”, συμπλήρωσε.

Πηγή: SigmaLive, ΚΥΠΕ

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη