Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Μαθήματα για Μαθητές Μέσης σε όλες τις επαρχίες και διακρίσεις της Κύπρου στις διεθνείς Ολυμπιάδες.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαία ς (ΥΠΠΑΝ) οργανώνει μαθήματα προετοιμασίας ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (CyOI).

Τα μαθήματα προγραμματισμού προσφέρονται δωρεάν, κάθε βδομάδα, σε κάθε επαρχία, από καθηγητές που όρισε το ΥΠΠΑΝ σε συνεργασία με το CCS, ως ακολούθως:

ΕΠΑΡΧΙΑ ΗΜΕΡΑ/ΩΡΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ Δευτέρα & Παρασκευή (15:00-16:30) Λύκειο Δασούπολης (Αίθουσα 107) Χαρά Σκουτέλη
[email protected]

ΛΑΡΝΑΚΑ Πέμπτη (15:15 – 16:45)
Λύκειο Αγίου Γεωργίου
(Αίθουσα 44) Δημήτρης Λειβαδιώτης
[email protected]

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Τετάρτη (16:00-17:30) Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αίθουσα Δ1)
Αντώνης Γεωργίου & Αντώνης Μπελέκας
[email protected]

ΛΕΜΕΣΟΣ Δευτέρα (16:30-18:00) Λύκειο Αγ. Σπυρίδωνα (Αίθουσα Ε139) Άκης Συκοπετρίτης [email protected]

ΠΑΦΟΣ Τετάρτη (16:00 – 17:30) Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’
(Αίθουσα 418)
Ελένη Τσιακκουρή
[email protected]

Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης που διαθέτουν άριστες γνώσεις στον Προγραμματισμό (C++, Python) ή διαθέτουν ικανότητες αλγοριθμικής σκέψης (για Μαθητές γυμνασίου που δεν γνωρίζουν προγραμματισμό).

Η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής έχει στόχο την επιλογή των επίσημων αντιπροσωπειών της Κύπρου, σε αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς όπως είναι η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής και η Βαλκανιάδα Πληροφορικής. Σημειώνεται ότι έχουμε μάθει να αναμένουμε κάθε χρόνο όχι αν θα λάβουμε μετάλλια αλλά ποια μετάλλια θα κατακτήσουν οι Κύπριοι εκπρόσωποι μας σε τέτοιες διοργανώσεις!

Συγκεκριμένα φέτος, η Κύπρος κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο και δύο επαίνους στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI 2022) που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στην Ινδονησία και ένα χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (BJOI 2022) που έγινε στη Ρουμανία μεταξύ 28/8και 3/9.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους συνοδούς των δύο Κυπριακών αποστολών:

IOI 2022
• Δημήτρης Λειβαδιώτης (Team leader)
• Χρίστος Φαλάς (Έπαινος)
• Παναγιώτης Χατζηκώστας
• Θεοφάνης Ορφανού (Χάλκινο Μετάλλιο)
• Δημήτρης Χρυσοστόμου (Έπαινος)
• Κώστας Τζιαπούρας (Deputy leader)

JBOI 2022
• Ελένη Τσιακκουρή (Αρχηγός αποστολής)
• Πολύκαρπος Χριστοδούλου (Χάλκινο Μετάλλιο)
• Αντώνης Παπαευριπίδης
• Ορέστης Σούζου
• Κυριάκος Δυμιώτης
• Χρίστος Φαλάς (Βοηθός αρχηγός)

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η Ευρωπαική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (EJOI 2022) και η Κύπρος θα εκπροσωπείται από τους: Αντώνη Παπαευριπίδη, Ορέστη Σούζου, Βαγγέλη Κυριάκου και Πολύκαρπο Χριστοδούλου. Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής (BOI 2022) στη Ρουμανία όπου θα ταξιδέψουν οι Θεοφάνης Ορφανού, Δημήτρης Χρυσοστόμου, Παναγιώτης Χατζηκώστας, Κυριάκος Τσιαννής με συνοδούς τον πάτερ Αντώνιο Γεωργίου και το Μάρκος Καλαβάς. Καλή επιτυχία σε όλους!

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, ο Α Γύρος της Ολυμπιάδας θα γίνει τον Ιανουάριο 2023 και η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.coinformatics.org . Παρακαλώ δείτε και την ιστοσελίδα του CCS https://ccs.org.cy/el/page/competitions όλους τους μαθητικούς διαγωνισμούς με θέμα την τεχνολογία, την αλγοριθμική σκέψη, τη ρομποτική και την κυβερνοασφάλεια.

Διάβασε ακόμη