Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Over 40: 5 μυστικά του μακιγιάζ που θα σου κρύψουν χρόνια

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni μοιράζεται μαζί σου 5 μυστικά του μακιγιάζ που θα μεταμορφώσουν το πρόσωπο σου και θα σου χαρίσουν νεανικό βλέμμα.

Το μακιγιάζ έχει τα δικά του μυστικά και κόλπα που όλες μας πρέπει να γνωρίζουμε. Συχνά όλες μας κάνουμε λάθη που χαλάνε την εικόνα μας και ενδεχομένως μας προσθέτουν χρόνια χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Το δέρμα μας αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε και πρέπει να τρέφεται διαφορετικά σε κάθε στάδιο της ζωής. Σίγουρα, έχουμε μάθει όλες όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, αλλά στο τέλος της ημέρας, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγκαλιάσουμε αυτό που είμαστε.

Ανακάλυψε πιο κάτω 5 μυστικά που θα σε κάνουν να παίζεις το make-up στα δάχτυλα και να δημιουργείς τα ωραιότερα, iconic λουκ, μόνη σου εύκολα και γρήγορα. Με αυτά, μπορείς να αποφύγεις οποιοδήποτε λάθος και το μακιγιάζ σου θα φαίνεται αψεγάδιαστο.

#1. Γνώρισε την κατάσταση των φρυδιών σου

Το γέμισμα των φρυδιών είναι πιθανότατα ήδη μέρος της ρουτίνας του μακιγιάζ σου, αλλά γίνεται όλο και πιο σημαντικό καθώς μεγαλώνεις. Καθώς ωριμάζουμε, χάνουμε το πάχος των φρυδιών μας και το γέμισμα των κενών γίνεται ζωτικής σημασίας καθώς, με τη σειρά τους, γίνονται πιο αισθητά. Πιάσε το αγαπημένο σου μολύβι και διόρθωσε απαλά το σχήμα τους.

#2. Κάνε την ενυδάτωση προτεραιότητα

Οι λεπτές γραμμές και η υφή πιθανότατα θα αρχίσουν να γίνονται πιο εμφανή στο δέρμα του προσώπου. Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα πριν από το μακιγιάζ, αν δεν θέλεις να φαίνονται έντονα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

#3. Άνοιξε τα μάτια σου

Το γεγονός ότι μεγαλώνεις δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθείς τις αγαπημένες σου σκιές ματιών, αλλά ίσως χρειαστεί να αλλάξεις την χρωματική παλέτα.

Οι σκούρες αποχρώσεις έχουν την τάση να κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα. Για πιο νεανική εμφάνιση, προτίμησε τους ουδέτερους τόνους που ανοίγουν το βλέμμα και ενισχύουν την φυσική του ζωντάνια.

Διάβασε ακόμη – Camila Coelho: Η πρόταση της για ένα iconic χτένισμα με έμπνευση από το 2000s

#4. Αντικατάστησε τα ματ κραγιόν

Ο ίδιος κανόνας που ισχύει για την επιδερμίδα γύρω από τα ματιά ισχύει και για τα χείλη σου. Τα χείλη σου θα αρχίσουν με το χρόνο να δείχνουν περισσότερες γραμμές στην υφή και οι ματ φόρμουλες δεν θα είναι τόσο κολακευτικές όπως ήταν κάποτε. Σατέν, κρεμώδεις, διάφανες συνθέσεις θα δώσουν υπέροχο χρώμα και φινίρισμα, χωρίς να αποκαλύπτουν την ηλικία σου.

#5. Γύρισε τις βλεφαρίδες σου

Στα 40 δεν θα αποχωρίζεσαι το ψαλιδάκι για βλεφαρίδες. Χρησιμοποίησε το με προσοχή για να σχηματίσεις τις τέλειες γυριστές βλεφαρίδες. Θα κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοιχτά.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη