Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Όσα θα ήθελες να ξέρεις για το “Bridgerton”

Οι λεπτομέρειες από τα γυρίσματα της σειράς του Netflix που έγινε εμμονή.

Και ξαφνικά ήρθε το Bridgerton στην καραντίνα νούμερο 2, για να κάνει τις μέρες μας πιο ευχάριστες. Και επειδή μέχρι να έρθει ο δεύτερος κύκλος της σειράς, θα πάρει χρόνο τα media σε όλο τον πλανήτη άρχισαν να στρέφουν την προσοχή τους στα γυρίσματα της σειράς. Διάβασε λοιπόν τι μάθαμε για τη δημοφιλή σειρά.

Για το σπίτι  του Duke of Hastings έγιναν γυρίσματα σε τρεις διαφορετικούς χώρους, στο Wilton House στο Wiltshire, στο Syon House στο Brentford, και στο Badminton House στο Gloucestershire.

Mια από πιο δραματικές σκηνές της σειράς όπου ο Δούκας και η Daphne εμφανίζονται μπροστά στην Βασίλισσα Charlotte, γυρίστηκε στο Lancaster House στο Λονδίνο μέσα σε λίγο χρόνο καθώς η Βασίλισσα Ελισάβετ χρειαζόταν το χώρο.

Τα γυρίσματα για την κατοικία της Βασίλισσας Charlotte έγιναν στο  Wilton House στο Wiltshire, στο οποίο έγιναν επίσης γυρίσματα και για το The Crown.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Ο δημιουργός της σειράς Chris Van Dusen αποκάλυψε πως το σπίτι των Bridgerton, ήταν εμπνευσμένο από το σπίτι που έζησε τα παιδικά της χρόνια η Πριγκίπισσα Νταιάνα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Για τον πρώτο κύκλο της σειράς δημιουργήθηκαν 5.000 κοστούμια από μια ομάδα 238 ανθρώπων, υπό την επίβλεψη της costume designer Ellen Mirojnick.

Η Daphne Bridgerton φόρεσε 104 διαφορετικά κοστούμια.

Από το “Thank u” της Ariana Grande μέχρι το “Bad Guy” της Billie Eilish το soundtrack της σειράς είναι βασισμένα σε πρόσφατα τραγούδια pop.

Παραγωγός του Bridgerton είναι η Shonda Rhimes, η οποίο υπέγραψε και το Grey’s Anatomy.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Ο χαρακτήρας της Βασίλισσας Charlotte δεν εμφανίζεται στο βιβλίο της Julia Quinn, ωστόσο η ίδια η συγγραφές δήλωσε ενθουσιασμένη για την απόφαση της παραγωγής να την εντάξει στην σειρά.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Ανατρέχοντας στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Van Dusen και η Rhimes αποφάσισαν να εντάξουν στο καστ το θέμα της διαφορετικότητας. “Μετά από συναντήσεις που είχα με ιστορικούς, στα μάτια μου ήταν ξεκάθαρο πως τον 19ο αιώνα το Regency London ήταν πιο “πολύχρωμο” από ότι οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν” δήλωσε ο Van Dusen. Μάλιστα πολλοί ιστορικοί πιστεύουν πως η Βασίλισσα Charlotte είχε αφρικανικές ρίζες.

Διάβασε ακόμη