Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ολίβια Κωνσταντινίδη: Γνώρισε το κορίτσι που προωθεί το body positivity μέσα από το instagram

Είναι vegan, ζει στο εξωτερικό, λατρεύει το make-up, ενώ μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, που μετράει ήδη χιλιάδες ακολούθους, προωθεί το body positivity. Γνώρισε το κορίτσι που μέσα από το σώμα της μας μαθαίνει πώς να αγαπήσουμε το δικό μας.

Της Νικόλ Ζένιου

_WHO IS WHO:

ID: Μετά το σχολείο αποφάσισα ότι δεν ήθελα να σπουδάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο, καθώς δεν ήξερα τι ήταν αυτό που θα ήθελα να κάνω για την υπόλοιπη ζωή μου. Έτσι ξεκίνησα να δουλεύω και παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα μακιγιάζ.

CONTENT CREATOR: Η καθημερινότητά μου περιλαμβάνει δημιουργία περιεχομένου για τους λογαριασμούς μου στα social media, το οποίο έχει να κάνει με self-love, ομορφιά, ταξίδια, μόδα και vegan φαγητό.

ΤΟΥΛΟΥΜ, ΜΕΞΙΚΟ: Μαζί με τον σύντροφό μου αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στο εξωτερικό για να αποφύγουμε τον χειμώνα στην Ευρώπη, αλλά και όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Μιας και η Τουλούμ είναι από τις ασφαλέστερες πόλεις του Μεξικού, αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ για έξι μήνες.

BODY POSITIVITY: Την πρώτη φορά που εκφράστηκα δημόσια ήταν όταν ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ την body shaming εμπειρία μου από την περίοδο που εργαζόμουν ως μοντέλο, ούτως ώστε να μη νιώθει καμία γυναίκα μόνη. Αργότερα άρχισα να προβάλλω σημεία του σώματός μου που θεωρούνται «ατέλειες» από την κοινωνία. Το πρώτο βήμα προς το self-love είναι η αποδοχή του εαυτού μας όπως ακριβώς είναι.

MY BODY: Πλέον αισθάνομαι περισσότερη ασφάλεια μέσα στο σώμα μου. Αυτό σημαίνει ότι δεν αγχώνομαι για το πώς φαίνομαι στην παραλία το καλοκαίρι. Παλιότερα ντρεπόμουν για την κυτταρίτιδά μου, για την κοιλιά μου που δεν ήταν επίπεδη, για τους γλουτούς μου που δεν ήταν «καλοσχηματισμένοι». Ύστερα από αρκετά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, ακούγοντας podcasts και παρακολουθώντας body positive λογαριασμούς στο Instagram, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να είμαι πιο επιεικής με τον εαυτό μου.

INSTAGRAM VS REALITY: Εργάστηκα ως μοντέλο στον χώρο της μόδας και γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να μεταμορφώσουν την εικόνα σου για να είναι πιο ελκυστική προς τον καταναλωτή. Το ίδιο κάνουν και αρκετές Instagrammers – επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους. Ένιωσα την ανάγκη να παρουσιάσω πώς δείχνουμε στην πραγματικότητα, για να σταματήσουν οι γυναίκες να συγκρίνονται με τα «ιδανικά» πρότυπα που προβάλλονται.

Τα σχέδιά μου για το μέλλον είναι να μεγαλώσω την κοινότητα των γυναικών που με ακολουθούν και να τους δώσω «φωνή».

WARDROBE

Fashion brand: TheDoubleV.

Αγαπημένο κομμάτι: Τα vegan Nike Air Force 1 x Happy Pineapple.

Γυαλιά ηλίου: Stella McCartney.

Παπούτσια: Τα vegan Adidas Stan Smith.

Τσάντα: Karl Lagerfeld x Amber Valletta SS 21 Vegan K/Kushion bag.

Άρωμα: Idôle, Lancôme.

LIFESTYLE

Μέρος στην Τουλούμ: Η παραλία Playa Ruinas είναι μαγική.

Vegan φαγητό: Τα vegan tacos εδώ στο Μεξικό και το Vegan Sushi Bar στο Άμστερνταμ.

Βιβλίο: Το How to Win Friends and Influence People του Dale Carnegie.

_TECH

Podcast: On Purpose, Jay Shetty.

Body positive λογαριασμοί στο Instagram: @danaemercer, @georgie.clarke.

Style & make-up λογαριασμοί: @stylememaeve, @nikki_makeup.

INFO

INSTAGRAM: @oliviacg / web: oliviacg.com

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Constantinides (@oliviacg)

Διάβασε ακόμη