Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Όλες οι ταινίες που θα δεις στο 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2021.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2021, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Ceronia Hall), ανακοινώνει τις ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.

Συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ που έχουν βραβευθεί σε μερικά από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου αποτελούν και φέτος τον κορμό της φεστιβαλικής διοργάνωσης, ενώ όλες οι ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Νέες πρωτοποριακές φωνές αλλά και καθιερωμένοι δημιουργοί της τέχνης του ντοκιμαντέρ δίνουν δυναμικό παρόν στη φετινή διοργάνωση. 

Από τα Όσκαρ: Δύο ντοκιμαντέρ προτεινόμενα για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ θα δούμε φέτος στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Το Χιλιανό The Mole Agent, των Maite Alberdi και Marcela Santibáñez και το Collective, του Alexander Nanau.

Για τα δικαιώματα της γυναίκας: Το Sabaya του Hogir Hirori.

Από την Ινδία: Tο Writing with Fire των Rintu Thomas και Sushmit Ghosh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lemesos Documentary Festival (@lemesosdocfest)

Η τέχνη στο σινεμά του πραγματικού: Το The Most Beautiful Boy in the World των Kristina Lindström και Kristian Petri, το Ailey, της Jamila Wignot, το Summer Of Soul σε σκηνοθεσία Questlove.  

Οικογενειακοί δεσμοί – συλλογικά πορτραίτα: Το βαθιά προσωπικό ντοκιμαντέρ Radiograph of a Family της Firouzeh Khosrovani. Το He’s My Brother, των Cille Hannibal και Christine Hanberg. Το Ostrov, Lost Island των Svetlana Rodina και Laurent Stoop. Το ισπανικό Magaluf Ghost Town του Miguel Angel Blanca. Το We (Nous) της Alice Diop. Το Πικροδάφνες της Πάολας Ρεβενιώτη.

Από την Κύπρο: Το ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Γεωργίου, The Stray Dog Story. 

Η ιστορία από την αρχή: Οι βαριές συνέπειες του Brexit αναδεικνύονται στο Four Seasons In A Day της Annabel Verbeke. 

Info: τηλ.: 99517910, http://www.soldoutticketbox.com/, www.filmfestival.com.cy.

Διάβασε ακόμη