Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις αυξητική μαστού

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός εξηγεί ποιες οι προϋποθέσεις και τι πρέπει να προσέξεις εάν πρόκειται να κάνεις αυξητική μαστού

Η αυξητική μαστού θεωρείται η πιο αγαπημένη και η πιο συχνή επέμβαση των γυναικών. Είναι μια επέμβαση που τονίζει και αποκαθιστά τη θηλυκότητα.

Σε ποια ηλικία μπορώ να κάνω την επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει μετά την ενηλικίωση μιας γυναίκας. Μετά τα 18 έτη σε περιπτώσεις που μας ενδιαφέρει απλώς η αύξηση του μεγέθους. Σε περιπτώσεις που υπάρχει έντονη διαφορά στο μέγεθος, σε έντονη ανισομαστία δηλαδή, μπορεί να γίνει και νωρίτερα εφόσον φυσικά έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του κοριτσιού.

Διάβασε ακόμη – Σε ποια ηλικία μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική;

Ποιες είναι οι ενδείξεις της, πότε δηλαδή μπορώ να βάλω σιλικόνες;

Σε περιπτώσεις που οι μαστοί δεν έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή αν είναι μικροί οι μαστοί, σε  περιπτώσεις ανισομαστίας, όταν δηλαδή το μέγεθος των δύο μαστών είναι διαφορετικό. Επίσης, σε περίπτωση που οι μαστοί έχουν πτώση πρώτου βαθμού ή ψευδοπτώση, δηλαδή να έχει αδειάσει ο μαστός είτε μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους και φαίνεται πτωτικός ενώ δεν είναι, αλλά είναι άδειος.

Ποιες οι προϋποθέσεις ώστε να έχω όσο το δυνατό πιο επιτυχημένη επέμβαση;

Καλό είναι όταν θα γίνει η επέμβαση να έχεις το κανονικό σου βάρος. Αυξομειώσεις του βάρους μετά την επέμβαση έχουν επιπτώσεις πάνω στο σχήμα του μαστού και επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα

Τι πρέπει να έχω υπόψιν μου προεγχειρητικά;

Βασικός κανόνας της επέμβασης αυτής είναι να ξεκαθαρίσεις με τον πλαστικό σου το σχήμα και το μέγεθος του μαστού σου ώστε να ξέρεις τι προσδοκίες να έχεις.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr. georgiakoulermou, FacebookDr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη