Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι βραβευμένες Γυναίκες της Χρονιάς 2023 φωτογραφίζονται και μιλούν στην Madame Figaro (Μέρος Α’)

Τι σημαίνει για εκείνες το βραβείο και ποιο είναι το μότο ζωής τους;

Της Γεωργίας Γεωργίου

Οι Γυναίκες της Χρονιάς 2023 που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν, η κάθε μια στην κατηγορία της, φωτογραφήθηκαν και μίλησαν για τα συναισθήματα τους κατά τη διάρκεια της απονομής των 18ων βραβείων Madame Figaro που παρουσίασε η Estée Lauder αλλά και για το μότο ζωής τους. Τι σημαίνει για εκείνες αυτό το βραβείο; 

Μελίνα και Ευαγγελίνα Φύσα
ANSWEAR FASHION & JEWELLERY DESIGNER


ΤΟ ΒΡΑΒEIΟ: Είναι για μας μια μεγάλη τιμή, αλλά και ένα δώρο. Σημαίνει πως οι κόποι μας, αλλά και οι αξίες της βιώσιμης μόδας αναγνωρίζονται και ανταμείβονται. Αυτό το βραβείο μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας για τη δημιουργία όχι μόνο μόδας, αλλά και αλλαγής για τον πλανήτη μας.

ΜΟΤΟ: Ανίκητη και ανυπέρβλητη, η δύναμη μιας γυναίκας δεν γνωρίζει όρια.

Μαρίνα Ζεβεδαίου
ECOMMBX ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή, αλλά και πηγή δύναμης και έμπνευσης. Μου ξύπνησε πρωτόγνωρα συναισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας, αλλά και ευγνωμοσύνης τόσο προς τη Madame Figaro για την ιδέα του βραβείου όσο και προς τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του. Μου έδωσε, επίσης, την ευκαιρία να δώσω κι εγώ με τη σειρά μου το δικό μου “μπράβο” στον εαυτό μου, τον οποίο τόσα χρόνια αμελώ, αν μη τι άλλο, για τις προσπάθειές μου ώστε οι γυναίκες να έχουν ενεργό ρόλο στα κέντρα λήψεως αποφάσεων για ένα κόσμο συμπερίληψης, χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις.

ΜΟΤΟ: Να γιορτάζεις τη γυναίκα μέσα σου καθημερινά και να βοηθάς τις άλλες γυναίκες. Μόνο έτσι θα πετύχουμε να αλλάξουμε την αφήγηση και να σπάσουμε κάθε γυάλινη οροφή.

Έμιλυ Γρουτίδου Πετρίδου
ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Αποτελεί την αναγνώριση των προσπαθειών μου και σίγουρα, μού προσφέρει τεράστια ηθική ικανοποίηση. Πιο σημαντική, όμως, είναι η αναγνωρισιμότητα που δίδεται στην Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών και στη ζωτική σημασία του έργου που επιτελεί για τη βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών θεραπείας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ασθενών. Το συγκεκριμένο βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό, το οποίο η οργάνωση θα αξιοποιήσει για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των νεφροπαθών. Μπορεί να έλαβα προσωπικά το βραβείο, όμως, δεν ανήκει σε εμένα, αλλά σε όλους τους νεφροπαθείς, και εύχομαι να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και διαφώτιση σε σχέση με τα πρακτικά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς, πέραν από τη νόσο τους.

ΜΟΤΟ: Αν δεν εμπλεκόμουν στον σκοπό μας, με εχέγγυα όσα έζησα και έμαθα, πάντοτε θα αιωρείτο στη ζωή μου κάποιο κενό.

Αντιγόνη Κωμοδίκη
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ


ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Η καινοτομία είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την ανάπτυξη και την πρόοδο σε κάθε κοινωνία. Η ανάπτυξη της κουλτούρας για καινοτομία και της καινοτόμου σκέψης από μικρή ηλικία δεν αποτελεί επιλογή, αλλά καθήκον μας. Το βραβείο, το οποίο παραλαμβάνουμε με μεγάλη περηφάνια, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας στο Junior Achievement Κύπρου για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στα παιδιά και στη νεολαία. Ταυτόχρονα, αποτελεί δέσμευση για ανάπτυξη περισσότερων και πλουσιότερων προγραμμάτων, αφού μέσω της καινοτομίας βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας και αυτό θέλουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά.

ΜΟΤΟ: Να ανεβαίνετε με την αξία σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρωστάτε τίποτα και σε κανέναν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

STYLING: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΜΗΝΑ

ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Ο CHIEF MAKE UP ARTIST ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ BEAUTY LINE, ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ MAKE UP EXPERTS, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ,
ΝΙΚΟΛ ΑΧΙΛΛΕΩΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΑΣΟΥΛΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ESTÉE LAUDER.

ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ MIELE HAIR & BEAUTY SPA ΚΑΙ Ο HAIR STYLIST GEORGE FABINELY ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ L’ORÉAL PROFESSIONNEL.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΕΙΟ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Διάβασε ακόμη