Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Οι συχνότερες ερωτήσεις για την αυξητική μαστών

Και τι απαντά η Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός.

Η αυξητική μαστών είναι η συχνότερη επέμβαση στην οποία προβαίνουν οι γυναίκες. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα τα οποία τις απασχολούν προεγχειρητικά και που είναι πολύ σημαντικό να έχουν απαντηθεί πριν τη διαδικασία.

1. Είναι επώδυνη επέμβαση η αυξητική μαστών;
Η επέμβαση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, ίσως ένας ελαφρύς πόνος στο σημείο των τομών της προσπέλασης, μόνο την πρώτη μέρα και που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με παυσίπονα. Παρατηρείται ένα αίσθημα τάσης, όχι πόνου, λόγω της πίεσης της σιλικόνης το οποίο σε λίγες μέρες εξαφανίζεται

Διάβασε ακόμη – Θέλω να κάνω βλεφαροπλαστική αλλά με προβληματίζουν οι μελανιές και το οίδημα που θα έχω μετά

2. Μπορώ να διαλέξω το μέγεθος του μαστού μου;
Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα υπήρχε μια τάση όσο το δυνατό μεγαλύτερος μαστός. Τώρα πια αυτό έχει αλλάξει και οι γυναίκες ζητούν μεγαλύτερο στήθος αλλά να δείχνει φυσικό. Οι διαστάσεις του θώρακα της γυναίκας είναι ένας παράγοντας που καθορίζει το μέγεθος. Το μέγεθος να ταιριάζει στο σωματότυπό της και να έχει συμμετρία, τόσο όσον αφορά τους δυο μαστούς αλλά και τις δύο θηλές μεταξύ τους.

3. Θα χρειαστούν αλλαγή τα ενθέματα μετά από κάποια χρόνια;
Εάν τα ενθέματα δεν δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα όπως είναι η κάψα που παραμένει το κυριότερο αν και όχι τόσο συχνό, στην περίπτωση που έχουν χρησιμοποιηθεί καλής ποιότητας και τεχνολογίας ενθέματα δεν χρειάζεται να αλλαχτούν.

Διάβασε ακόμη – Πώς μπορούν να διορθωθούν τα πεταχτά αυτιά μου; Τι απαντά η ειδικός

4. Θα μπορώ να ελέγχω τους μαστούς μου με μαστογραφία μετά την αυξητική;
Μετά την αυξητική η γυναίκα πρέπει να συνεχίσει να ελέγχει το μαστό της για τον καρκίνο του μαστού όπως και πριν. Τα ενθέματα σιλικόνης δεν εμποδίζουν τη κλινική εξέταση του μαστού, αλλά ούτε και τη παρακολούθηση με μαστογραφία και υπερηχογράφημα

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη