Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Οι στάσεις γιόγκα που θεραπεύουν τον πονοκέφαλο

Ξέχνα τα παυσίπονα και δοκίμασε τις πιο κάτω στάσεις.

Της Ελένης Κόκκινου

Η γιόγκα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που προτιμούν πολλές γυναίκες και όχι μόνο. Έχει πολλά οφέλη για το άτομο, από ψυχολογικά μέχρι σωματικά, ενώ μπορεί να ανακουφίσει από τους μυϊκούς πόνους που θα δεις ότι σχετίζονται με τον πονοκέφαλο και έτσι μπορεί να σε βοηθήσει να τον ξεφορτωθείς.

Η Dani Schenone, ολιστική θεραπεύτρια, αναφέρει ότι η γιόγκα μπορεί να σε ανακουφίσει από το άγχος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει, αφού αποβάλλει την ένταση. “Οι πονοκέφαλοι έντασης είναι αρκετά συνηθισμένοι και προκύπτουν από τεντωμένους μύες γύρω από το κεφάλι και τον λαιμό. Η γιόγκα στοχεύει σε αυτό επεκτείνοντας και τεντώνοντας τα σφιγμένα σημεία, γεγονός που απελευθερώνει την ένταση που προκαλεί τον πονοκέφαλο.”

Ποιες στάσεις γιόγκα θα πρέπει να δοκιμάσεις για να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον πονοκέφαλο;

Child’s Pose

Μπορείς να την κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον πονοκέφαλο. Κάνε μασάζ στο σημείο που ονομάζεται “third eye center” και βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια, κουνώντας το κεφάλι σου δεξιά και αριστερά για μεγαλύτερη αποβολή της έντασης.

Διάβασε ακόμη – Οι λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστική παρέα με την κολλητή σου

Table Top Pose

Η ένταση στο λαιμό και τους ώμους σχετίζεται με την ένταση στο μέσο ή το κάτω μέρος της πλάτης. Ακούμπησε τις παλάμες και τα γόνατα στο πάτωμα. Στην εκπνοή τέντωσε την πλάτη σου προς τα πάνω.

Bridge Pose

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια στο πλάι. Καθώς το πάνω μέρος του σώματος παραμένει στο έδαφος, πάρε μια βαθιά εισπνοή καθώς πιέζεις το κάτω μέρος του σώματος σου, ώστε να σηκώσεις την λεκάνη σου σε θέση γέφυρας. Κύλισε απαλά την μέση σου στην αρχική στάση καθώς εκπνέεις.

Legs-up-the-Wall Pose

Η στάση αυτή βοηθάει στη ροή και την κυκλοφορία του αίματος, ενθαρρύνει τη χαλάρωση και την αποκατάσταση. Επιπλέον, επιμηκύνει το λαιμό, επιτρέποντας ένα απαλό τέντωμα αυτών των σφιγμένων μυών.

Seated Neck Release

Η στάση αυτή θα απελευθερώσει την ένταση από τους μπροστινούς και πίσω μύες του αυχένα που πιθανό να προκαλούν τον πονοκέφαλό σου. Χρησιμοποίησε το χέρι σου, τοποθετώντας το πάνω στο κεφάλι, για να καθοδηγείς ελαφρά το τέντωμα.

Φωτογραφίας: istock

Διάβασε ακόμη