Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Οι αφίξεις των γαλαζοαίματων στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (εικόνες)

Ποια μέλη βασιλικών οικογενειών βρίσκονται ήδη στη χώρα.

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 16 Ιανουαρίου στην Μητρόπολη των Αθηνών και χθες το απόγευμα έφτασαν στην Αθήνα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που θα παραστούν σ’ αυτή. Προορισμός των περισσοτέρων το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία”, όπου θα διαμείνουν, ενώ εκεί βρίσκονται και τα μέλη της οικογένειας Γλύξμπουργκ για να τους υποδεχτούν, φροντίζοντας από νωρίς τις τελικές λεπτομέρειες για την κηδεία.

Ο φωτογραφικός φακός έχει καταγράψει ήδη την άφιξη της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας, που είναι αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, αλλά και της επίσης αδελφή τους πριγκίπισσας Βενεδίκτης. Οι πληροφορίες θέλουν και τον διάδοχο πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο να δίνει το παρών.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα

Η πριγκίπισσα Βενεδίκτη

Στην Αθήνα έφτασαν επίσης ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας πρίγκιπας Χαακόν με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ.

Από τους πρώτους γαλαζοαίματους που αφίχθησαν στην Αθήνα ήταν η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος, όπως και η μεγάλη δούκισσα της Ρωσίας Maria Vladimirovna.

Λίγο αργότερα, ο φακός κατέγραψε τις αφίξεις της πριγκίπισσας Sarvath al-Hassan της Ιορδανίας και του πρώην πρίγκιπα της Ρουμανίας Ράντου.


Ακόμη, έφτασαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, ο βασιλιάς Φίλιππος με τη σύζυγό του Λετίθια, αλλά και ο πατέρας του, ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος, που διατηρούν συγγενικές σχέσεις με τους Γλύξμπουργκ αφού η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία είναι αδελφή του εκλιπόντος Κωνσταντίνου – και βρίσκεται μαζί με τη αδελφή τους, πριγκίπισσα Ειρήνη, εδώ και μέρες στην Αθήνα.

Άλλες αφίξεις εστεμμένων που αναμένονται από ώρα σε ώρα είναι αυτές του του βασιλιά της Ολλανδίας, Γουλιέλμου Αλέξανδρου με τη σύζυγό του βασίλισσα Μάξιμα, αλλά και η μητέρα του, πριγκίπισσα Βεατρίκη, ο βασιλιάς της Σουηδίας ΙΣΤ Γουσταύος με τη σύζυγό του βασίλισσα Σίλβια, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ενώ τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσει η πριγκίπισσα Άννα.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφίες: www.ndpphoto.gr

Διάβασε ακόμη