Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 7 νέες αποχρώσεις του ξανθού που θα σε πείσουν για τη μεγάλη αλλαγή

Αν είσαι ξανθιά και θέλεις να ανανεώσεις το χρώμα σου, ο φετινός χειμώνας περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες για κάθε στυλ μαλλιών.

Πολλές από εμάς συνηθίζουμε να συνδυάζουμε το ξεκίνημα μιας νέας σεζόν με μια μικρή αλλαγή στην εμφάνισή μας, όπως μια καινούρια κουπ ή βαφή στα μαλλιά μας. Ευτυχώς, οι τάσεις για το φετινό χειμώνα περιλαμβάνουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες για κάθε στυλ μαλλιών. Ειδικά για σένα που είσαι αμετανόητη φαν του ξανθού, οι νέες αποχρώσεις θα σου προσφέρουν αρκετές επιλογές για κάνεις το χρώμα σου πιο γλυκό, πιο φυσικό ή και ακόμα πιο εκκεντρικό.

Αυτές είναι οι βασικές τάσεις στο χρώμα για τα ξανθά μαλλιά. Και επειδή τα κομμωτήρια είναι κλειστά μέχρις τις 31 Ιανουαρίου, έχεις όλο τον καιρό για να τις μελέτησέ πριν κλείσεις ραντεβού για βαφή!

Διχρωμία

Οι σκούρες ρίζες στα ξανθά μαλλιά ήταν μια δημοφιλής τάση τα προηγούμενα χρόνια -και πολύ πρακτική θα προσθέταμε. Φέτος, το trend διαφοροποιείται, καθώς οι πιο σκούρες αποχρώσεις μπερδεύονται πιο αρμονικά με τις ανοιχτές άκρες. Οι ξανθές ανταύγειες ξεκινούν από ψηλά, λίγο κάτω από τις ρίζες και αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ένταση καθώς κατεβαίνουν προς τα μήκη. Έτσι δημιουργείται μια πιο διακριτική διχρωμία όπου η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους τόνους του καστανού και του ξανθού είναι ασαφής.

Ανταύγειες στο χρώμα της στάχτης

Δώσε διαφορετικά επίπεδα στο ξανθό, επιλέγοντας να διανθίσεις το πλατινέ χρώμα των μαλλιών σου με ανταύγειες σε διαφορετικές αποχρώσεις, από μπεζ μέχρι σταχτιές. Ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου, ο κομμωτής σου θα επιλέξεις εκείνες θα ταιριάξουν πιο αρμονικά με το δέρμα σου.

Στο χρώμα της άμμου

Αν θέλεις να τολμήσεις το ξανθό αλλά δεν είσαι έτοιμη για κάτι πολύ έντονο, αυτός ο “μέτριος” τόνος του ξανθού σου ταιριάζει απόλυτα. Είναι επίσης ιδανικός για σένα που δεν θέλεις να ανανεώνεις πολύ συχνά το χρώμα. Ο στόχος είναι να πετύχεις μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του καστανού που φωτίζει το πρόσωπο και να κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν ανάλαφρα χωρίς να τα ανοίξεις τελείως. Το μπαλαγιάζ στις άκρες δημιουργεί ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα που δείχνει πολύ φυσικό.

“Θολό” πλατινέ

Αυτή τη σεζόν, το “απόλυτο”  ξανθό είναι πιο κοντά στο χρώμα της βανίλιας παρά στο κίτρινο. Κολακεύει ιδιαίτερα το πρόσωπο, αναδεικνύοντας τα ζυγωματικά και το μέτωπο, καθώς δεν έχει σκούρα σημεία στις ρίζες, ενώ η “μαλακή” του απόχρωση γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά.

Μισό μισό

Τα λαμπερά, έντονα χρώματα με τις μεγάλες αντιθέσεις είναι επίσης μια από τις μεγάλες τάσεις. Όπως αυτό που έχει κάνει στα μαλλιά της η Dua Lipa, αναμιγνύοντας το καστανό στο εσωτερικό μέρος της κουπ με το έντονο ξανθό στο εξωτερικό.

Baby blonde

Για να πετύχεις αυτό το γλυκό, φυσικό ξανθό, ξεκίνα με μια βάση σε ζεστή απόχρωση και πρόσθεσε πολύ ανοιχτές -σχεδόν λευκές- ανταύγειες. Είναι μια επιλογή που κολακεύει όλες τις επιδερμίδες, επειδή δημιουργείται από το συνδυασμό ψυχρών με ζεστούς τόνους.

Ζεστό ξανθό

Πολλοί colorist υποστηρίζουν ότι οι πιο ζεστές αποχρώσεις του ξανθού, από το μελί μέχρι το sunkissed ξανθό, θα είναι το hit του φετινού χειμώνα.

Πηγή: Madame Figaro

Κεντρική φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη