Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Οι 10 βιογραφίες ανθρώπων της μόδας που αξίζει να διαβάσεις

Aνθρωποι στο χώρο της μόδας που χάραξαν το δικό τους δρόμο. Διάβασε την δική τους ιστορία.

Vivienne Westwood by Vivienne Westwood

Aπό τα σημαντικότερα ονόματα της βρετανικής μόδας η fashion designer αποκαλύπτει σημαντικές στιγμές της καριέρας της, της ζωής της και των φιλανθρωπικών δράσεων που υπηρετεί. Μετρώντας 50 χρόνια καριέρας η Westwood θεωρείται από τις προσωπικότητες που εργάζονται για θετικές αλλαγές στη βιομηχανία της μόδας.

Vivienne Westwood by Vivienne Westwood

Quant by Quant

Fashion icons της εποχής, η Mary Quant, ξετυλίγει την προσωπική της ιστορία η οποία ξεκινά από το άνοιγμα του καταστήματος της στο King’s Road, και την σε μικρό χρονικό διάστημα επιρροή της στο χώρο της μόδας.

Quant by Quant

#GirlBoss – Sophia Amoruso

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2014, και σε αυτό εκτυλίσσεται το success story της Sophia Amoruso, δημιουργού του brand Nasty Gal. Αποτελεί ένα βιβλίο, πηγή έμπνευσης για κάθε γυναίκα που θέλει να πετύχει στο χώρο της μόδας.

Sophia Amoruso

Grace – Grace Coddington

Από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο των περιοδικών μόδας, η Grace Coddington έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. Στο βιβλίο καταγράφονται τα παιδικά της χρόνια, η περίοδος που ασχολήθηκε με το modelling αλλά και η συναρπαστική ζωή της ως διευθύντρια μόδας της αμερικανικής Vogue.

Grace – Grace Coddington

The Woman I Wanted To Be – Diane von Furstenberg

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στις γυναίκες που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής στα χέρια τους. «Θέλω κάθε γυναίκα να ξέρει πως μπορεί να είναι η γυναίκα που θέλει να είναι», λέει η σχεδιάστρια για την βιογραφία αυτή στην οποία αποτυπώνεται η συναρπαστική ζωή της. Ο γάμος της με μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γερμανίας, ο χωρισμός, ο καρκίνος που αντιμετώπισε και το επιτυχημένο brand της, είναι κάποια από τα κεφάλαια του βιβλίου.

The Woman I Wanted To Be – Diane von Furstenberg

Coco Chanel – Justine Picardie

Το βιβλίο υπογράφει η Justine Picardie, πρώην editor-in-chief του βρετανικού περιοδικού μόδας  Harper’s Bazaar και θεωρείται ότι απ9οτελεί μια  αντικειμενική βιογραφία της Coco Chanel. Σε αυτό καταγράφονται τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας αλλά και η καθιέρωση του οίκου Chanel ως ένα διαχρονικό iconic brand.

Coco Chanel – Justine Picardie

Fashion Climbing – Bill Cunningham

Δημοφιλής και αγαπητός street style φωτογράφος, ο Bill Cunningham παραμένει σημείο αναφορά. Το βιβλίο δημοσιεύθηκε αφού αυτός έφυγε από τη ζωή σε αυτό μοιράζεται την αγάπη του για τη μόδα αλλά και την θετικότητα με την οποία αντιμετώπιζε την ίδια τη ζωή.

Bill Cunningham

Alexander McQueen by Judith Wat

Ένας εμβληματικός σχεδιαστής ο οποίος έφυγε πρόορα στο απόγειο της επιτυχίας του. Η συγγραφέας καταπιάνεται με τη ζωή του στο East London, τα χρόνια που σπούδαζε στο Central Saint Martins, αγγίζει τα πάθη του και προσπαθεί να αναλύσει τις σκοτεινές στιγμές και τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Alexander McQueen by Judith Wat

Dior by Dior

Η παιδική ηλικία του Christian Dior, η αγάπη του για τη μόδα, η δημιουργία του πρώτου του ατελιέ, η καθιέρωση του New Look και η παγκόσμια επιτυχία του brand, αναλύονται σε αυτό το βιβλίο.

Dior

DV – Diana Vreeland

Από τις διασημότερες fashion editors της εποχής της, εργάστηκε για τρεις δεκαετίες στο αμερικανικό Harper’s Bazaar. Στη βιογραφία της που γράφτηκε το 1984 και αναλύει την λαμπερή ζωή της, τα parties που ήταν προσκεκλημένη, τους διάσημους φίλους της και την μεγάλη της επιτυχία.

Diana Vreeland

Διάβασε ακόμη