Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ με βάση τον τύπο του δέρματος σου

Είτε έχεις λιπαρό, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, μάθε πώς να αφαιρείς το μακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Με όλες τις επιλογές αφαίρεσης μακιγιάζ εκεί έξω, η εύρεση του κατάλληλου προϊόν για εσένα μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Σου είπαν λοιπόν ότι ένα καθαριστικό με βάση το λάδι θα απομακρύνει το μακιγιάζ σου με τον καλύτερο τρόπο, αλλά έχεις ακούσει επίσης μερικά υπέροχα πράγματα για τον καθαρισμό με νερά micellar. Ή μήπως είναι καλύτερα να επιλέξεις μαντηλάκια ντεμακιγιάζ;

Διάβασε ακόμη – Κοντό καρέ: 7+1 celebrities σου δίνουν έμπνευση για το πιο hot κούρεμα του Φθινοπώρου

Αντί να μαντεύεις στο σκοτάδι, διάβασε τον πιο κάτω οδηγό για να μάθεις τι είδους ντεμακιγιάζ πρέπει να χρησιμοποιείς για τον δικό σου τύπο δέρματος.

Αν το δέρμα σου είναι πάντα ξηρό μετά το πλύσιμο…

Θα είναι προτιμότερο να επιλέξεις μια κρέμα ή ένα προϊόν καθαρισμού με βάση το λάδι. Τα κρεμώδη σαπούνια και τα καθαριστικά με βάση το ορυκτέλαιο είναι εξαιρετικά για την αφαίρεση του μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα, καθώς αποτελούνται από γαλακτωματοποιητές λιπαρών οξέων με βάση σαπουνιού, ώστε να προστατεύουν το δέρμα ενώ αφαιρούν ταυτόχρονα το μακιγιάζ. Τα κρεμώδη καθαριστικά απομακρύνουν αποτελεσματικά το μακιγιάζ χωρίς να αφαιρούν από το δέρμα σου τη φυσική του υγρασία. Είναι μια εξαιρετική επιλογή κατά τις περιόδους του χρόνου που υπάρχει λιγότερη υγρασία και το δέρμα είναι πιο πιθανό να γίνεται πιο ξηρό.

Εάν το δέρμα σου επηρεάζεται με το παραμικρό άγγιγμα…

Το micellar νερό είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με ευαίσθητο δέρμα επειδή έχει πολύ λίγα πρόσθετα συστατικά. Είναι ουσιαστικά νερό και λάδι. Αυτές οι μικροσκοπικές σφαίρες λαδιού που βρίσκεις σε κάποια νερά micellar, προσελκύουν τη βρωμιά ενώ απομακρύνουν απαλά το μακιγιάζ, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ερεθισμού. Είναι ιδανικό για χρήση σε ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως γύρω από τα μάτια, επειδή αποτελείται από μικροσκοπικά σταγονίδια λαδιού μέσα σε νερό και δεν περιέχει αλκοόλ.

Αν μόνο η σκέψη της απομάκρυνσης του μακιγιάζ κάνει το λιπαρό σου δέρμα να ξεσπάσει…

Καλύτερα να επιλέξεις τα μαντηλάκια για το ντεμακιγιάζ. Τα μαντηλάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή για λιπαρό ή επιρρεπές σε ακμή δέρμα επειδή η πρόσθετη φυσική απολέπιση κατά τον καθαρισμό βοηθά στην απομάκρυνση των φυσικών ελαίων που μπορεί να συσσωρευτούν στο μακιγιάζ και να προκαλέσουν ακμή. Χρησιμοποιώντας μαντηλάκια αφαίρεσης μακιγιάζ, ουσιαστικά εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να καθαρίζει πιο απαλά το πρόσωπό σου. Ο καθαρισμός γίνεται πιο απαλός γιατί τα μαντηλάκια περιέχουν συστατικά που μαγνητίζουν εύκολα το μακιγιάζ και δεν απαιτούν πολλή δύναμη.

Αν φοράς πολύ μακιγιάζ κάθε μέρα…

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Έστω και λίγο από το προϊόν καθαρισμού με έλαια θα σπάσει κάθε στρώση του μακιγιάζ, ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ. Αυτό βοηθά στην αποφυγή όλων των τριβών που απαιτούν τα κλασικά προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη