Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

O πρωινός διαλογισμός που σου προτείνει ο ψυχολόγος Γιάννης Μιχαήλ (βίντεο)

15 λεπτά είναι αρκετά για να σου αλλάξουν ολόκληρη τη μέρα.

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, μοιράζεται την πρωινή του ρουτίνα που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

Ο πρωινός διαλογισμός μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη μέρα σου. Ο αντίκτυπος είναι τεράστιος, ειδικά όταν συνδυάζεται με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, το να αφιερώσεις 10-15 λεπτά κατά τη διάρκεια ενός πολυάσχολου πρωινού αξίζει τον κόπο.

Ο διαλογισμός είναι ένας διάλογος ουσιαστικά με τον εαυτό μας, με απώτερο σκοπό να συντονίσουμε το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου. Είναι η ώρα που εκπαιδεύουμε το μυαλό μας να μάθει να ζει στο εδώ και τώρα.

Διάβασε ακόμη – H πρωινή ρουτίνα “15-15-30” που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή (βίντεο)

15 λεπτά καθοδηγούμενος διαλογισμός

Βοηθά στην καθαρή σκέψη, στην εξισορρόπηση των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου, στη μείωση του άγχους και στην επικέντρωση στο παρόν.

Κάτι πολύ σημαντικό κατά την διάρκεια του διαλογισμού είναι η στάση του σώματος και η εισπνοή και η εκπνοή. Χρειάζεται να υπάρχει ρυθμός. Εισπνέουμε από την μύτη ρυθμικά ένα – δύο – τρία, και εκπνέουμε ρυθμικά ένα – δύο – τρία. Προτείνεται ο διαλογισμός σε καθιστή θέση για καλύτερα αποτελέσματα.

Το σημαντικό να θυμόμαστε είναι ότι όταν εισπνέουμε, εισπνέουμε την επιθυμία το τι θέλουμε περισσότερο στη ζωή μας. Είναι πολύ φυσιολογικό κατά την διάρκεια του διαλογισμού να υπάρχουν αρνητικές σκέψεις. Δεν σταματάμε εκεί. Συνεχίζουμε τις εισπνοές – εκπνοές μέχρι να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να μάθει να ζει στο εδώ και τώρα. Μην απογοητεύεσαι.

Δες πιο κάτω βίντεο διαλογισμού που ετοίμασε ο Γιάννης Μιχαήλ:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Panic Attack Healer (@yiannis__michael)

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη