Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Ο οίκος Saint Laurent επαναφέρει το θρυλικό “Sex” book της Madonna στο προσκήνιο

Το αμφιλεγόμενο για την εποχή του βιβλίο θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Miami με μόνο 800 αντίτυπα.

Της Νικόλ Ζένιου

Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του το 1992, το groundbreaking Sex book της Madonna, με το ερωτικό περιεχόμενο ο οίκος Saint Laurent Rive Drotie επανεκδίδει με νέα έκδοση από την Callaway το αμφιλεγόμενο για την εποχή του βιβλίο το οποίο όταν πρωτοκυκλοφόρησε δέχθηκε κακές κριτικές.

Για να γιορτάσουν την επανέκδοση του, ο οίκος διοργανώνει έκθεση με τίτλο “Sex by Madonna” στο Art Basel στο Miami Beach σε συνεργασία με την Madonna και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Anthony Vaccarello, όπου prints του βιβλίου σε μεγάλες διαστάσεις θα παρουσιαστούν στο Miami για πρώτη φορά.

Αν και αμφιλεγόμενο εκείνη την εποχή, το βιβλίο είναι σήμερα αναγνωρισμένο για τον κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπό του και θεωρείται ένα τολμηρό μεταφεμινιστικό LGBT έργο.

Η 64χρονη διάσημη τραγουδίστρια είχε γράψει για το βιβλίο που έκδωσε στα 34 της: “Πριν από 30 χρόνια δημοσίευσα ένα βιβλίο. Εκτός από τις γυμνές μου φωτογραφίες, υπήρχαν και φωτογραφίες ανδρών που φιλούσαν άνδρες, γυναίκα που φιλούσε γυναίκα και εμένα που φιλούσα τους πάντες. Έγραψα, επίσης, για τις σεξουαλικές μου φαντασιώσεις και μοιράστηκα την άποψή μου για τη σεξουαλικότητα με ειρωνικό τρόπο. Πέρασα τα επόμενα χρόνια παίρνοντας συνεντεύξεις από στενόμυαλους ανθρώπους, που προσπαθούσαν να με ντροπιάσουν, επειδή ενδυνάμωσα τον εαυτό μου ως γυναίκα”, έγραψε, εκφράζοντας την αίσθηση ότι το βιβλίο της άνοιξε το δρόμο για τις σημερινές διασημότητες.

Οι φωτογραφίες του βιβλίου που τραβήχτηκαν από τον περίφημο φωτογράφο Steven Meisel θα είναι ανάμεσα στο εκθέματα της έκθεσης. Μόνο 800 αντίτυπα θα υπάρχουν από το βιβλίο και μόνο ένας limited αριθμός θα φέρει την υπογραφή της Madonna. Φανέλες και tote bags θα είναι προς πώληση στην έκθεση.

Για τη συγκεκριμένη έκθεση, η Madonna ανήρτησε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram που μπορείς να δεις πιο κάτω:

Η Saint Laurent beachfront gallery θα είναι ανοιχτή στο κοινό για όλους πάνω την ηλικία των 18, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου (10 AM – 7 PM).

Διάβασε ακόμη