Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

“Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός”: Μια θεατρική κωμωδία με τον Χάρη Ρώμα

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία η οποία χαρακτηρίστηκε “η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς”.

Η “καλύτερη θεατρική κωμωδία της χρονιάς” με τίτλο “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός” του Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, η οποία παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα έρχεται στην Κύπρο τον Οκτώμβριο με παραστάσεις σε όλες τις πόλεις. 

Την διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει ο ξεχωριστός Χάρης Ρώμας ο οποίος επίσης ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κλέαρχου. Συμπρωταγωνιστούν, ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Δίπλα τους θα απολαύσουμε και τους Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Εύη Κολιούλη, Αντώνη Καλομοιράκη, Μαρία Κοκολάκη.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία η οποία χαρακτηρίστηκε “η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς”, που θα σου μείνει αξέχαστη, όπως και η θρυλική κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και σενάριο του ιδίου και του Πολύβιου Βασιλειάδη. Το 1961 που παρουσιάστηκε η ταινία (από το ομώνυμο θεατρικό έργο) τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ενσαρκώσει τα ιερά τέρατα του ελληνικού σελιλόιντ Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκος Ρίζος.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) ευκατάστατος μεσήλικας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου απατά συχνά την κακότροπη γυναίκα του Μαρίνα (Ευτυχία Φαναριώτη), τις υποψίες της οποίας φροντίζει να κατευνάζει ενοχοποιώντας τον ταλαίπωρο γαμπρό του Μάχο (Γιώργος Γαλίτης), τον οποίο η Μαρίνα αντιπαθεί με πάθος, υποβιβάζει και περιφρονεί. Όταν η ζωηρή και γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα η Λόλα (Τάνια Τρύπη) παροτρύνει τον Κλέαρχο να της κάνει παρέα στις διακοπές της στο Λουτράκι, εκείνος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τη συνοδεύσει, χωρίς όμως να τον υποψιαστεί για κανένα λόγο η καχύποπτη σύζυγός του Μαρίνα. Το τι γίνεται μετά είναι απρόβλεπτο  και το αφήνουμε στη φαντασία των θεατών μέχρι να δούν τις παραστάσεις.  Το σίγουρο είναι ότι το κοινό θα ξεφύγει από τα προβλήματα για λίγο  και θα γελάσει με την καρδιά του.

Συντελεστές: Σενάριο : Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης, Διασκευή: Χάρης Ρώμας, Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας, Πρωταγωνιστούν : Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη, καθώς και οι Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης και Μαρία Κοκολάκη.

Παραστάσεις:

Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Σάββατο, 16 Οκτωβρίου

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, Κυριακή, 17  Οκτωβρίου

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία,  Δευτέρα, 18  Οκτωβρίου

Παττίχειο θέατρο Λεμεσός, Τετάρτη 20, Οκτωβρίου

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 18:00 και στις 20:45.

Info: tickethour.com.cy και σε όλα τα ACS couriers

Διάρκεια παράστασης: 1:50 λεπτά

Διάβασε ακόμη