Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσεις το ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Η σωστή τοποθέτηση θα κάνει τη διαφορά.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Το ρουζ είναι συνήθως ένα βήμα στη ρουτίνα του μακιγιάζ που πολλές γυναίκες δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Όμως η λάθος τοποθέτηση του στο πρόσωπο μπορεί να αλλάξει όλο το μακιγιάζ. Συχνά πολλές γυναίκες βάζουν υπερβολική ποσότητα και καταλήγουν με ανεπιθύμητα αποτελέσματα χαλώντας όλο το υπόλοιπο μακιγιάζ. Εκτός όμως από την ποσότητα θα πρέπει να μάθεις ποια είναι τα σωστά σημεία και τον τρόπο που πρέπει να το εφαρμόζεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου έτσι ώστε να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που θα μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου.

Διάβασε ακόμη – Hair jewellery: Η τάση στα μαλλιά που θα απογειώσει τα γιορτινά σου χτενίσματα

Στρογγυλό

Εάν το σχήμα του προσώπου σου είναι στρογγυλό όπως της Selena Gomez, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να το κάνεις πιο εμφανές.

Έτσι, όταν εφαρμόζεις το ρουζ, τοποθέτησε το λίγο κάτω από τα μήλα των μάγουλων και άπλωσε το μέχρι τη γραμμή των μαλλιών, πάνω από το αυτί.

Ένας εύκολος τρόπος για να σε βοηθήσει να το θυμάσαι αυτό είναι ότι το ρουζ πρέπει πάντα να βρίσκεται ανάμεσα στο highlighter και το contour. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσθέσεις έξτρα διάσταση στο στρογγυλό πρόσωπο.

Τετράγωνο

Για όσες έχουν τετράγωνο πρόσωπο όπως η Olivia Wilde, ο στόχος είναι να απαλύνουν ελαφρώς τις υπέροχες έντονες γραμμές του προσώπου τους.

Εφάρμοσε το ρουζ στα μήλα των μάγουλων και άπλωσε το προς τη μύτη μέχρι την κορυφή του αυτιού σου. Για το δικό σου σχήμα προσώπου “less is more” οπότε λίγη ποσότητα είναι αρκετή.

Καρδία

Εάν το πρόσωπο σου είναι σε σχήμα καρδιάς όπως της Cheryl Cole, τότε θα πρέπει να τονίσεις τα υπέροχα ψηλά ζυγωματικά σου.

Τοποθέτησε το ρουζ σε σχήμα C ξεκινώντας από τα μήλα των μάγουλων και προχωρώντας προς τα πάνω προς τους κροτάφους σε σχήμα C. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι η περισσότερη ποσότητα του ρουζ πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στα μάγουλα.

Οβάλ/Μακρύ

Για όσες έχουν οβάλ ή μακρύ πρόσωπο όπως η Beyoncé, το μόνο που χρειάζεται είναι να προσπαθήσουν να προσθέσουν πλάτος στο κέντρο του προσώπου.

Άπλωσε το ρουζ σου από τη μέση των μάγουλων προς την κορυφή των αυτιών, παρόμοια με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για το στρογγυλό πρόσωπο.

Με αυτό τον τρόπο δίνεις έμφαση στο εξωτερικό σημείο του προσώπου, κάνοντας το να φαίνεται πιο φαρδύ.

Φωτογραφία: instagram/ @cherylofficial

Διάβασε ακόμη