Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο George W Bush θα είναι στην ορκωμοσία Biden

Στις 20 Ιανουαρίου η τελετή.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Walker Bush θα παραβρεθεί την 20ή Ιανουαρίου στην τελετή ορκωμοσίας του Δημοκρατικού Joe Biden όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του τεξανού πολιτικού.

“Ο (πρώην) πρόεδρος και η κυρία Bush αδημονούν να επιστρέψουν στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία του (εκλεγμένου) προέδρου Biden και της αντιπροέδρου Kamala Harris”, ανέφερε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του 43ου προέδρου των ΗΠΑ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris)

Θα πρόκειται για την 8η προεδρική ορκωμοσία στην οποία θα παραβρεθούν, διευκρίνισε.

“Το να παρακολουθείς την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας είναι δυνατή στιγμή της δημοκρατίας μας, που δεν παλιώνει ποτέ”, συμπλήρωσε, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς νύξη στη στάση του Donald Trump, που αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Διάβασε ακόμη: Joe Biden & Κamala Harris: Προσωπικότητες της χρονιάς από το περιοδικό Time

Μία ημέρα αφού τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ συμπέραναν ότι ο Biden ήταν ο νικητής της αναμέτρησης, την 7η Νοεμβρίου, ο George Walker Bush του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί.

“Παρ’ όλες τις πολιτικές διαφορές μας, ξέρω πως ο Joe Biden είναι καλός άνθρωπος που κέρδισε την ευκαιρία να ηγηθεί και να ενώσει τη χώρα μας”, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου (2001-2009).

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Instagram/@joebiden

Διάβασε ακόμη