Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Ο 24χρονος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Rochas

Ο Charles de Vilmorin είναι το νέο μεγάλο όνομα της μόδας.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την παρουσίαση της πρώτης συλλογής του στην Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, ο 24χρονος Charles de Vilmorin ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Rochas. O νεαρός σχεδιαστής σπούδασε στο l’École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne και έκανε μεταπτυχιακό στο Γαλλικό Ινστιτούτο Μόδας. Λάνσαρε το δικό του εμπορικό σήμα μόλις πριν από ένα χρόνο και ενώ ολόκληρος ο πλανήτης βρισκόταν ήδη σε καραντίνα–μετά από μια σύντομη θητεία στον οίκο Lanvin. Την πρώτη Haute Couture συλλογή του την οποία έδειξε με ένα εντυπωσιακό βίντεο χρηματοδότησε ο Jean Paul Gaultier.

Στο βίντεο αυτό, ο Jean Paul Gaultier παραλληλίζει τον Charles de Vilmorin με τον Christian Dior και τον Yves Saint Laurent στο ξεκίνημά τους:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charles de Vilmorin (@charlesdevilmorin)

Αλλά και ο Alessandro Michele τον είχε ξεχωρίσει και τον είχε επιλέξει για να είναι ανάμεσα στους 15 νέους σχεδιαστές τη δουλειά των οποίων παρουσίασε στο πλαίσιο του GucciFest τον περασμένο Νοέμβριο.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charles de Vilmorin (@charlesdevilmorin)

“Νιώθω μεγάλη τιμή που συνεργάζομαι με τον οίκο Rochas ο οποίος κατέχει μια σημαντική θέση στην καρδιά μου, χάρη στους δεσμούς του με την οικογένειά μου και την κληρονομιά του την οποία θεωρώ εξαιρετικά πλούσια και μου δίνει έμπνευση”, δήλωσε για τη νέα του θέση. “Ανυπομονώ να προσφέρω το δικό μου προσωπικό άγγιγμα και να επανερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο τους κώδικες αυτού του υπέροχου οίκου”.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Rochas, ο Charles de Vilmorin διαδέχεται τον Alessandro Dell’Acqua που ήταν επικεφαλής του οίκου για έξι χρόνια.

Πηγή: Madame Figaro

Διάβασε ακόμη