Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

New Season Resolutions: 5 απλοί στόχοι που μπορείς να θέσεις και θα κάνουν τη διαφορά

Ας κάνουμε τους τελευταίους μήνες του χρόνου παραγωγικούς και stressfree.

Της Ελένης Κόκκινου

Ίσως είσαι ένα από τα άτομα που κάθε αρχή του χρόνου θέτουν τους στόχους τους για τη νέα χρονιά. Πιθανόν να είσαι επίσης από εκείνα τα άτομα που μέχρι τα μέσα της χρονιάς έχουν αφήσει τους περισσότερους στόχους που έχουν θέσει. Μπορεί πάλι να έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες και τα θέλω σου. Δεν χρειάζεται όμως να περιμένεις τη νέα χρονιά για να συντονιστείς και να οργανωθείς. Ο Σεπτέμβρης είναι μια ανάσα μακριά και ήρθε η ώρα να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο υγιεινή καθημερινότητα και θα σου δίνουν το boost που χρειάζεσαι για να κάνεις όλα όσα έχεις να κάνεις με τη νέα σεζόν.

Εμείς σου προτείνουμε πέντε απλούς στόχους που μπορείς να θέσεις για να αποκτήσεις μια πιο υγιεινή και περισσότερο stress-free καθημερινότητα.

#1 Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα λαχανικά

Δεν είναι απαραίτητο να γίνεις χορτοφάγος, αλλά προσπάθησε να εντάξεις περισσότερα λαχανικά στο διαιτολόγιό σου. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά έχει πολλά θετικά να σου προσφέρει αφού πέραν από την προστασία της υγείας σου, θα σου δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να είσαι γεμάτη ενέργεια και θετική διάθεση. Μπορείς εύκολα να τα έχεις έτοιμα πλυμένα και κομμένα στο ψυγείο για να τα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες, για σνακ ή να τα πάρεις μαζί σου οπουδήποτε.

Διάβασε ακόμη – Πώς να θέσω στόχους σε μια περίοδο που το μέλλον είναι αβέβαιο;

#2 Πίνε περισσότερο νερό

Ναι, το έχεις ακούσει ένα σορό φορές, αλλά να άλλη μια μπας και τελικά το υιοθετήσεις. Το νερό και η ενυδάτωση του οργανισμού σου παίζουν τεράστιο ρόλο στην ενέργεια που θα έχεις μέσα στη μέρα και τις διάφορες λειτουργίες του συστήματός σου. Φρόντισε να έχεις πάντοτε μαζί σου ένα (επαναχρησιμοποιούμενο) μπουκάλι νερό για να μπορείς να ενυδατώνεσαι συχνά.

#3 Μείωσε τον χρόνο που περνάς πάνω στο κινητό σου

Ίσως είναι αρκετά δύσκολο αφού το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου, αλλά θα αντιληφθείς τα θετικά του όταν το δοκιμάσεις. Ένα σορό έρευνες αναδεικνύουν ότι κάνει καλό στην ψυχική υγεία να κάνεις μερικά διαλείμματα από το κινητό, ενώ πολύ πιθανό είναι να είσαι και περισσότερο παραγωγική, χωρίς να σταματάς αυτό που κάνεις κάθε 5 λεπτά για να τσεκάρεις τα νέα στα social media.

#4 Δημιούργησε μια ρουτίνα άσκησης

Ανάλογα με τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου, τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου, βάλε στο πρόγραμμα σου μια μορφή άσκησης. Προσπάθησε να είναι κάτι που σε ευχαριστεί όπως ο χορός, το τρέξιμο ή οι πιλάτες. Ακόμη και ένα περπάτημα όμως θα κάνει τη διαφορά αν το εντάξεις στη ρουτίνα σου και το ακολουθείς πιστά. Το θέμα είναι να εντάξεις την κίνηση στην καθημερινότητα σου και θα δεις διαφορά στο σώμα, την υγεία αλλά και την ενέργειά σου.

#5 Διάβασε (ή άκουσε) ένα βιβλίο τον μήνα

Το διάβασμα έχει να σου προσφέρει, γνώση, χαλάρωση, ψυχαγωγία ενώ παράλληλα φροντίζεις να κρατάς ενεργό το μυαλό σου. Εάν το κάνεις συχνά, μελέτες έχουν δείξει πως όταν γίνεται λίγο πριν κοιμηθείς μπορεί να βελτιώσει και τον ύπνο σου. Πλέον μπορείς να το κάνεις και on the go ή καθώς κάνεις τις δουλειές του σπιτιού αφού υπάρχουν τα audiobooks και σου δίνουν άλλο ένα λόγο να βάλεις το διάβασμα στο πρόγραμμά σου.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη