Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

New Season: 7 ιδέες για να κάνεις το σπίτι σου “Pinterest worthy”

Μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο σου.

Μερικές φορές, η όλη αισθητική του “Pinterest” μπορεί να μοιάζει δύσκολη να επιτευχθεί. Υπάρχουν όμως κάποιες συμβουλές και εύκολα κόλπα που μπορείς να ακολουθήσεις για να κάνεις μικρές αλλαγές χωρίς να ξεφύγεις από το budget σου ή να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Συγκεντρώσαμε 7 ιδέες για να γίνει το σπίτι σου Pinterest – worthy ασχέτως μεγέθους.

Διακόσμησε τα ράφια σου

Είτε συλλέγεις αναμνηστικά από τα ταξίδια σου είτε διατηρείς μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα, η διακόσμηση των ραφιών στο σπίτι είναι ένας καλός τρόπος να εκφράσεις την αισθητική σου χωρίς υπερβολές. Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να συνδυάζεις διαφορετικά αντικείμενα και να τα αλλάζεις ανάλογα με την εποχή, χωρίς κόπο.

Δοκίμασε έναν τοίχο – γκαλερί

Τα gallery walls ζουν τη δική τους στιγμή στο Pinterest. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πίνακες ή ρετρό ευρήματα, ανάλογα με το στυλ σου. Είναι ένα εύκολο project που μπορείς να δουλεύεις τα Σαββατοκύριακα ή όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο. Όσο πιο προσεκτικά διαλεγμενα είναι τα έργα τέχνης σου, τόσο πιο ωραίο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Διάβασε ακόμη – Τips για να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιό σου

Καθάρισε το σπίτι σου on the go

Δεν πρόκειται να βρεις ένα ακατάστατο σπίτι στο Pinterest. Αν όμως η οργάνωση σού φαίνεται κάτι ακατόρθωτο, δοκίμασε να συμμαζεύεις το σπίτι σου καθώς κινείσαι. Καθαρίζοντας το σπίτι σου on the go, γλιτώνεις χρόνο κι έχεις πάντα τακτοποιημένο σπίτι.

Πρόσθεσε διασκεδαστικές υφές

Οι ταπετσαρίες και τα πλακάκια αποτελούν μία εναλλακτική λύση για να αλλάξεις έναν τοίχο, αντί για το βάψιμο. Μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικές υφές και σχέδια για ένα πιο διασκεδαστικό αποτέλεσμα.

Άφησε το φως να μπει

Το φυσικό φως είναι το βασικό στοιχείο για ένα όμορφο σπίτι. Προτίμησε ελαφριές κουρτίνες που επιτρέπουν στο φως να μπει, όταν δεν μπορείς να αφήσεις τελείως ανοιχτά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Βάλε ένα ζωντανό στοιχείο

Φυτά και λουλούδια είναι βασικά στοιχεία που θα δεις στο Pinterest. Επένδυσε σε φυτά εσωτερικού χώρου και γέμισε τα βάζα με φρέσκα λουλούδια. Θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα συμπληρώσουν ιδανικά τη διακόσμηση.

Εστίασε στο coffee table

Ένα προσεγμένο coffee table προσδίδει φινέτσα σε όλο τον χώρο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις coffee table books, δίσκους διαφόρων μεγεθών, κεριά, αφηρημένα αντικείμενα και φυσικά φρέσκα λουλούδια.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφίες: Pinterest

Διάβασε ακόμη