Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Lady of the House: Νέο βιβλίο για τις γυναίκες πρωτοπόρους της house μουσικής

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει πάνω από 100 συνεντεύξεις γυναικών καλλιτεχνών όπως οι Lauryn Hill, Missy Elliott και Nicki Minaj.

Οι συνεντεύξεις περίπου 120 γυναικών που έχουν γράψει ιστορία στη house μουσική συγκεντρώθηκαν στο νέο βιβλίο “Lady of the House”. Μεταξύ των DJs, τραγουδιστών, παραγωγών και προσωπικοτήτων της βιομηχανίας που παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου είναι οι Lauryn Hill, Missy Elliott, Nicki Minaj, Cardi B, Lizzo, Candi Staton, Rowetta, Kym Sims και DJ Maxxine, Anja Schneider, Ellen Allien και Nicky Trax.

Το βιβλίο της μάνατζερ μουσικών, Laila McKenzie και του συγγραφέα Ian Snowball με πρόλογο του Βρετανού παραγωγού και DJ, Carl Cox έχει στόχο να ρίξει φως στις γυναίκες που διαμόρφωσαν το συγκεκριμένο είδος μουσικής στην παγκόσμια σκηνή.

Όπως εξηγούν οι συγγραφείς, “το βιβλίο αφορά πολλά περισσότερα από τις γυναίκες της house, αφορά τις γυναίκες που είναι δημιουργικές και κάνουν αυτό που τους αρέσει”.

“Σε μια εποχή που έχουν συντελεστεί τόσες αλλαγές με τόσες πολλές ανισότητες να έχουν αποκαλυφθεί τον τελευταίο χρόνο, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η κληρονομιά της γυναικείας δύναμης θα μεταφερθεί στις μελλοντικές γενιές” υπογραμμίζουν.

Οι συγγραφείς του βιβλίου Laila McKenzie και Ian Snowball έχουν ξεκινήσει καμπάνια στο Kickstarter με στόχο τη συγκέντρωση 25.000 αγγλικών λιρών για να καλύψουν το κόστος εκτύπωσης και διανομής του βιβλίου.

Θα δωρίσουν επίσης μία αγγλική λίρα από την πώληση κάθε αντίτυπου στην οργάνωση SaveNightlife Association της Ένωσης Ιδιοκτήτων Κέντρων Διασκέδασης – Night Time Industries Association, η οποία στοχεύει να αποδείξει την κοινωνική και πολιτιστική σημασία της νυχτερινής ζωής, καθώς και να εργαστεί για μεγαλύτερη πολυμορφία στον κλάδο.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη