Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μους βελγικής σοκολάτας με φρούτα του δάσους και παγωτό κεράσι

Ο σεφ Σκεύος Καψός μοιράζεται μια νόστιμη συνταγή για επιδόρπιο.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 10-15 λεπτά Για 4 Άτομα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 600 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρόκοι αυγών
  • 750 γρ. φρέσκια κρέμα
  • 40 γρ. φρούτα του δάσους

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 500 γρ. αυγά
  • 325 γρ. ζάχαρη
  • 325 γρ. αλεύρι 00
  • 20 γρ. κακάο
  • 180 γρ. βανίλια

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα άλλο μαγειρικό σκεύος βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να γίνει καραμέλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε την καραμέλα και το μείγμα σοκολάτας. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε τη φρέσκια κρέμα και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-καραμέλας και τα φρούτα του δάσους.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ τοποθετούμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και κτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τη βανίλια. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το τελικό μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180οC.

KOBOYME το παντεσπάνι σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στη μους. Τοποθετούμε στο πιάτο το παντεσπάνι και από πάνω τη μους σοκολάτας. Συνοδεύουμε με παγωτό κεράσι και φρούτα του δάσους.

Cooking With Love/Madame Figaro

Διάβασε ακόμη