Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Μιλήσαμε με την Κύπρια σχεδιάστρια που παρουσίασε τις δημιουργίες της στην Εβδομάδα Μοδας της Αθήνας

To κυπριακό brand Leoníe συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ανερχόμενα ταλέντα του Athens Xclusive Designers Week.

Της Νικόλ Ζένιου

Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας Athens Xclusive Designers Week, η οποία πραγματοποιήθηκε για 31η φορά στο Ωδείο Αθηνών μεταξύ 13-16 Νοεμβρίου, αποτελεί μια μοναδική διοργάνωση για τη μόδα με στόχο την προβολή και προώθηση των Ελλήνων αλλά και Κύπριων σχεδιαστών. Ανά τα χρόνια, η Εβδομάδα φιλοξένησε περισσότερους από 450 Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές μόδας.

Εκτός από διακεκριμένους σχεδιαστές, η διοργάνωση περίλαβε και ανερχόμενα ταλέντα στην κατηγορία “Νew Designers”. Ανάμεσά τους, και η Κύπρια σχεδιάστρια Λεώνη Κλεοβούλου που βρίσκεται πίσω από την επωνυμία Leoníe και παρουσίασε χθες, 16 Νοεμβρίου τη δουλειά της.

Διάβασε ακόμη – Leoníe: Γνώρισε το brand με τις exclusive δημιουργίες, ιδανικές για ξεχωριστές εμφανίσεις

Η FW23 Dark Side of the Moon

Εμείς, μιλήσαμε μαζί της μετά το τέλος της παρουσίασης της δουλειάς και μοιράστηκε μαζί μας την έμπνευση για τη συλλογή που παρουσιάστηκε. Όπως δήλωσε, “Η συλλογή FW23 “Dark Side of the Moon” εμπνέεται και καταπιάνεται με διάφορα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα που απασχολούν τη κοινωνία σήμερα. Είναι μια φωνή Ελευθερίας.”

H έμπνευση πίσω από τη συλλογή

Τα κομμάτια της συλλογής αφηγούνται μία ιστορία “από την γέννηση μέχρι την αναγέννηση. Το τελευταίο look απεικονίζει την Αφροδίτη που αναγεννιέται και αυτό συμβολίζει ένα νέο κόσμο. Ένα κόσμο όπου δεν υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις. Ένα κόσμο ελεύθερο.”

Τα υφάσματα

“Το τούλι συμβολίζει τα “πρέπει” που μας έχουν επιβάλει από την γέννηση μας, για αυτό αφαιρούνται στο τέλος – ως συμβολισμός απελευθέρωσης της γυναίκας. Η συλλογή αποτελείται από σιφόν, πλεκτό, σατέν και χειροποίητες δαντέλες.”

Ακολουθεί αποκλειστικό υλικό από την παρουσίαση της σχεδιάστριας:

Διάβασε ακόμη