Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μια συγκινητική διαδικτυακή συναυλία από την Αλέξια

Θα δοθεί αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, 9 μ.μ. και έχει θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πριν από 72 χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου προσδιορίζονται τα τριάντα θεμελιώδη δικαιώματα κι ελευθερίες που αποτελούν τη βάση για μια δημοκρατική κοινωνία και τα οποία κάθε άτομο πρέπει ν’ απολαμβάνει ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Λίγο μετά την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 1950, γεννήθηκε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην οποία δόθηκε η εντολή της προστασίας της πιο ευάλωτης ομάδα ανθρώπων στον κόσμο, τους πρόσφυγες, η ευθύνη για την αποκατάσταση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων όπως προβλέπονται στην Οικουμενική Διακήρυξη.

Σήμερα 14 Δεκεμβρίου, η Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες συμπληρώνει 70 χρόνια προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας και λύσεων σε εκατομμύρια εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο και στηρίζει τη συναυλία της Αλέξιας. 

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020, η Αλέξια εκπροσωπεί, τιμά και γιορτάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε μια δίωρη πολιτιστική, πολυπολιτισμική, διαδικτυακή συναυλία,  αφιερωμένη στον κάθε άνθρωπο. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωνατά στις 9:00 μ.μ. στην επίσημη σελίδα της στο Facebook: www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage

Η  δημοφιλής ερμηνεύτρια μοιράζεται την πλατφόρμα της με προσκεκλημένους  προασπίζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μαζί, ρίχνουν φως στην ισότητα των φύλων, τη σεξουαλική βία, την εμπορία ανθρώπων, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλες ομάδες πολιτών, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο περιεκτικής κοινωνίας χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία.

Στους επισκέπτες περιλαμβάνονται, η Επίτροπος για την Ισότητα της ΕΕ, κα Helena Dalli, η επιζώσας της γενοκτονίας στη Ρουάντα, Dydine Umunyana, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων – Βραβεία GRAMMY, Jeriel Johnson, η Αμερικανίδα Τουρκικής καταγωγής συνθέτρια μουσικής κινηματογράφου Pinar Toprak («Captain Marvel», «Fortnite»), με ειδικές μουσικές συμμετοχές από τους νέους της Κύπρου, και ένα μοναδικό ντουέτο επανένωσης με τον μακροχρόνιο συνεργάτη της Αλέξιας, πρωτοπόρο της ελληνικής ροκ, Κώστα Τουρνά.

Φωτογραφία:Instagram/alexia_vassiliou

Διάβασε ακόμη