Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

MFA 2022: Οι νικήτριες στην κατηγορία “OΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά”

Όλα τα έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων δίνονται σε αυτές τις κυρίες.

Μια βράβευση στην οποία βρίσκεται η ουσία των βραβείων Μadame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς καθώς τα έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων δίνονται στην κυρία που βραβεύεται στην κατηγορία αυτή για να τα διαθέσει στο ίδρυμα που εκπροσωπεί.

Διάβασε ακόμη – Η συγκινητική απονομή του τιμητικού βραβείου “Πρωτείο Ζωής εις Μνήμην Άντη Χατζηκωστή”

Στην σκηνή για να απονείμουν το σημαντικό αυτό βραβείο στην κατηγορία “ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά” ανέβηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος Διας και της Τηλεόρασης Σίγμα Χρύσανθος Τσουρούλλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης.

Το βραβείο απονεμήθηκε στις Μύρια Σταυράκη και Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη.

Μάθε ποιες είναι οι βραβευμένες Γυναίκες της Χρονιάς 2022 στην κατηγορία “ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά”:

Διάβασε ακόμη – MFA: Αυτή είναι η “Δημιουργός” της Χρονιάς 2022

ΕΛΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΜΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ
WHO IS WHO: Γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε Γαλλία και Αγγλία. Εργάστηκε για 32 χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου σε διάφορες υπηρεσίες. Ο εθελοντισμός ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητάς της. Συμμετείχε και συμμετέχει σε πολλά Σωματεία και Ιδρύματα με έντονο φιλανθρωπικό έργο, με πιο πρόσφατο σταθμό τον Σύνδεσμο “Μωρά Θαύματα” του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου προεδρεύει από το 2019. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου δίνει καθημερινά “μάχη” για να στηριχθεί το αξιόλογο εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές και συνθήκες για τα πρόωρα μωρά. Το 2020 οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν στη δημιουργία του υπερσύγχρονου νεογνολογικού και παιδιατρικού ασθενοφόρου της Κύπρου, δωρεά του Συνδέσμου για την ασφαλή μεταφορά των νεογνών και παιδιών προς το Μακάρειο Νοσοκομείο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Συνέχισε τις προσπάθειές της ως πρόεδρος του Συνδέσμου “Μωρά Θαύματα” για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας και της ευαισθητοποίηση του κοινού για την προωρότητα. Παράλληλα υπηρετεί και το Θέατρο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ.

ΜΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ
WHO IS WHO: Γεννήθηκε το 1959 στη Λεμεσό. Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Αθήνα και εργάστηκε για 17 χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου. Το 2007 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και έτσι βιώνει το εύρος της προσφοράς του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προς τους καρκινοπαθείς. Έτσι αποφασίζει να προσφέρει ενεργά στον Σύνδεσμο, εντάσσεται στις ομάδες εθελοντών και το 2008 γίνεται μέλος του Δ.Σ. Ακολούθως, εισηγείται τον καταρτισμό ειδικής επιτροπής, με κύριο στόχο την ενίσχυση οικονομικών πόρων του Συνδέσμου και κατ’ επέκταση την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του. Έτσι δημιουργείται το 2009 το “Fundraising Committee”. Πρώτη αποστολή η ανακαίνιση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας “Αροδαφνούσα” και η δημιουργία 15 μονόκλινων δωματίων. Τα μέλη του “Fundraising Committee” επικεντρώθηκαν στην ιδέα της “υιοθέτησης” δωματίων από χορηγούς. Το 2012 η “Αροδαφνούσα” αλλάζει για πρώτη φορά πρόσωπο. Παράλληλα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθεί η Κυπριακή Κοινωνία για την αναγκαιότητα οι ασθενείς με εμπειρία καρκίνου να λαμβάνουν υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας από επαγγελματίες υγείας, από την ημέρα της διάγνωσης μέχρι και την αποκατάστασή τους.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Από το 2009 μέχρι και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου συνεχίζοντας το σημαντικό έργο προσφοράς απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο.

Διάβασε ακόμη