Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη: Πώς βοηθά στην καλή υγεία του δέρματος αλλά και των μαλλιών

Τα πλεονεκτήματα της στην καθημερινότητα σου.

Ναι, το κατάλληλο skincare και γενικότερα η προσοχή στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι παράγοντες που βοηθούν σημαντικά στην πρόληψη των ρυτίδων – μαζί με τις θεραπείες στο ιατρείο αλλά και διάφορα ενέσιμα που πραγματοποιούνται προληπτικά. Υπάρχει όμως ένας απόλυτα φυσικός τρόπος που θα σε βοηθήσει τόσο στην πρόληψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων όσο και σε μια γενικότερα καλή όψη στο πρόσωπο αλλά και μεγαλύτερη λάμψη στην τρίχα – και αξίζει να τον εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Διάβασε ακόμη – Λώρια Χατζηγεωργίου: Υιοθέτησε την πιο καλοκαιρινή απόχρωση στο μανικιούρ

Αναφερόμαστε στη μεταξωτή μαξιλαροθήκη, που προσφέρει αναμφισβήτητα πολλά οφέλη στο δέρμα και στα μαλλιά, συμβάλλοντας σε μια πιο λαμπερή και νεανική όψη συνολικά. Δεν είναι τυχαίο που έχει γίνει το πιο αγαπημένο item πολλών γυναικών, ενώ ταυτόχρονα δείχνει φίνα και κομψή.

Η απαλή της υφή, που οφείλεται στο καλό και ποιοτικό μετάξι από το οποίο είναι φτιαγμένη, σέβεται την επιδερμίδα και την τρίχα έχοντας τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από μια βαμβακερή.

Για να καταλάβεις, το βαμβακερό ύφασμα έχει πιο τραχιά επιφάνεια και απορροφητικότητα ενώ μπορεί να γίνει και εστία βακτηρίων, αφυδατώνοντας το δέρμα και διαταράσσοντας έτσι τον επιδερμικό μας φραγμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται η επιδερμίδα μας επιρρεπής σε ερεθιστικούς παράγοντες και ακμή. Η παρατεταμένη τριβή με τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη “τσαλακώνει” την επιδερμίδα και ευνοεί τον σχηματισμό λεπτών και βαθιών γραμμών (ρυτίδες ύπνου) μια ώρα αρχύτερα.
Παράλληλα, αφυδατώνει τα μαλλιά προκαλώντας φριζάρισμα, ακόμα και μπέρδεμα, με αποτέλεσμα να σπάει την τρίχα η οποία οδηγεί αναπόφευκτα στην δημιουργία ψαλίδας και ταλαιπωρημένων άκρων.

Διάβασε ακόμη – Ρυτίδες στο λαιμό: Πώς σχηματίζονται και με ποιο τρόπο θα τις αντιμετωπίσεις

Πώς θα σε βοηθήσει μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη;

Διατηρεί τη φυσική υγρασία και τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας, προστατεύοντας τον επιδερμικό φραγμό, εξισορροπώντας τη λιπαρότητα στο δέρμα μας για να χαρίζει υγιή, λαμπερή όψη. Επιπλέον δεν απορροφά όλες τις κρέμες και ορούς που έχεις βάλει πριν κοιμηθείς, με αποτέλεσμα αυτά να δρουν κανονικά και όπως πρέπει στο δέρμα, σε αντίθεση με τις βαμβακερές που απορροφούν αμέσως οτιδήποτε κι αν βάλεις στο πρόσωπό σου.

Όσο για τα μαλλιά μας, αυτά προστατεύονται ως εξής: η τρίχα γλιστρά στη λεία επιφάνεια της και ως εκ τούτου αποτρέπεται η φθορά και το σπάσιμό της. Δεν αφυδατώνει τα μαλλιά και δεν απορροφά τα φυσικά έλαια τους, εξισορροπώντας τη λιπαρότητα τους.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη