Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

“Μείνε δίπλα μου”, από τη θεατρική ομάδα Persona

Μια αλληγορική θεώρηση του “Νεαρού Βασιλιά” του Oscar Wilde.

Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει την καινούργια της θεατρική  παραγωγή  “Μείνε Δίπλα μου” των Κώστα Σιλβέστρου, Χριστίνας Κωνσταντίνου και Πάνου Μακρή σε σκηνοθεσία του Κώστα Σιλβέστρου. Μία αλληγορική θεώρηση του “Νεαρού Βασιλιά” του Oscar Wilde, μέσα από τον φακό της σύγχρονης σκληρής πραγματικότητας.

Μια παράσταση που γεννήθηκε στην καρδιά της πανδημίας με μαύρο χιούμορ και κυνική διάθεση, με το παράλογο, και το οξύμωρο να έχουν την πρώτη θέση. Πρόκειται για μια παράσταση επινοημένου θεάτρου, η οποία πρωτοσυστήθηκε στους θεατές τον περασμένο Φεβρουάριο μέσα από την online streaming προβολή της.

Δυο αδέρφια στην επαρχία, παρατημένα στο έλεος της τύχης, έχοντας χάσει τη μητέρα τους από ανίατη ασθένεια, αποφασίζουν, μετά από πολλή σκέψη, να πραγματοποιήσουν την τελευταία της επιθυμία. Ο θάνατός της κι η στερνή παράκλησή της -ακραία, παράδοξη, ωμή και μακάβρια- δίνει σ’ αυτήν μια επ’αόριστον παράταση στα εγκόσμια, και στους ίδιους, μια μοναδική ευκαιρία για επιβίωση. Οι κώδικες ηθικής ανατρέπονται από την ίδια την ανάγκη.

Συντελεστές: Ομάδα Δραματουργίας: Κώστας Σιλβέστρος, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Πάνος Μακρής, Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος, Σκηνικά-Κοστούμια: Σωσάννα Τομάζου, Μουσική: Δημήτρης Σπύρου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη, Επί σκηνής: Χριστίνα Κωνσταντίνου, Πάνος Μακρής.

Πρεμιέρα: 23/4 στις 7.00μμ.

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 24, 25/4 και 7,8,9/5, Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15/5, Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18/5.

Info: Flea Theatre, Λευκωσία, τηλ.: 70000138, www.tickethour.com.cy

Διάβασε ακόμη