Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πώς θα βρεις το άρωμα που σου ταιριάζει

Το άρωμα σου είναι το μήνυμα που στέλνεις στους γύρω σου,  κομμάτι της προσωπικότητας σου.

Υπάρχουν γυναίκες που εναλλάσσουν τα αρώματα που φοράνε και άλλες που επιλέγουν ένα άρωμα το οποίο γίνεται στοιχείο της προσωπικότητας τους και υπογραμμίζει την παρουσία τους. Στα καταστήματα καλλυντικών θα βρεις πολλές αρωματικές επιλογές, ποια όμως είναι για σένα η signature επιλογή;

Πριν επισκεφθείς τα καταστήματα καλλυντικών, ακολούθησε τα πιο κάτω βήματα:

Ξεκαθάρισε με τον εαυτό σου ποιο συναίσθημα θέλεις να κυριαρχεί στο άρωμα που φοράς. Σου αρέσει να αισθάνεσαι σέξι, δυναμική, γεμάτη ενέργεια, εκλεπτυσμένη, διακριτική; Η απάντηση θα σε οδηγήσει στην πιο αποτελεσματική αναζήτηση.

– Πειραματίσου με διάφορες εσάνς. Μην αποκλείσεις τίποτα αν δεν το δοκιμάσεις, ακόμη και αν πιστεύεις ότι δεν σου ταιριάζει ένα συγκεκριμένο είδος αρώματος.

Μη βιαστείς να επιλέξεις. Αφού δοκιμάσεις ένα άρωμα σε blotter, μετά ψέκασε το και στο δέρμα σου. Άφησε να περάσει αρκετή ώρα ώστε το άρωμα να “αναπτυχθεί” πάνω σου και τότε θα είσαι απολύτως σίγουρη αν σου ταιριάζει. Κάθε άρωμα έχει τη δική του πυραμίδα, που αποτελείται από τρία διαφορετικά μέρη. Στην κορυφή βρίσκονται οι νότες κορυφής δηλαδή τα πρώτα συστατικά που μυρίζεις.

Στη μέση βρίσκονται οι μεσαίες νότες ή νότες “καρδιάς”, οι οποίες γίνονται αισθητές όταν οι νότες κορυφής εξασθενούν. Στο κάτω μέρος της πυραμίδας βρίσκονται οι νότες της βάσης. Αυτές οι νότες έχουν και τη μεγαλύτερη διάρκεια και στην οποία καθορίζουν τον χαρακτήρα του αρώματος. Συνήθως ανιχνεύονται μισή ώρα αφού ψεκάσεις στο δέρμα σου το άρωμα.

Διάβασε ακόμη