Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με τον διάσημο ζωγράφο Peter Doig, η νέα ανδρική συλλογή Dior

Το αποτέλεσμα αναμένεται πως θα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής γραμμής του γαλλικού οίκου Dior, Κim Jones ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον διάσημο ζωγράφο Peter Doig για τη συλλογή του Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021.

Στο παρελθόν ο Κim Jones είχε επιτυχημένες συνεργασίες με καλλιτέχνες που έφεραν νέα, προοπτική στον πολυτελή οίκο μόδας, όπως οι Daniel Arsham και Kaws.

O Peter Doig ζει μεταξύ Τρινιντάντ και Λονδίνου και έχει εκθέσει έργα του σε όλο τον κόσμο. Η έκθεση έργων του που διοργανώθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας, μεταφέρθηκε αργότερα στο Μόντρεαλ στο Musée des Beaux-Arts.A

Γεννημένος στο Εδιμβούργο, μεγάλωσε στο Τρινιντάντ και στον Καναδά, σπούδασε στο Λονδίνο και στην καριέρα του που εκτείνεται σε πάνω από τρεις δεκαετίες, ο Doig έχει παγιωθεί ως μια από τις πιο εφευρετικές προσωπικότητες στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Έχει αναγνωρισθεί από κριτικούς τέχνης παγκοσμίως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν κατάφερε να αναμορφώσει και να αποκαταστήσει τη σημασία της ζωγραφικής εκείνη την εποχή. Το έργο του περιλαμβάνει πρόσφατες πινελιές αφαίρεσης και δυναμικές αφηγήσεις της σύγχρονης pop κουλτούρας.

Επίσης αναπτύσσει εφευρετικές προσεγγίσεις που συνδυάζουν τη ζωγραφική με τη φωτογραφία και τις κινηματογραφικές τέχνες. Οι ημι-αφηρημένοι πίνακες ζωγραφικής με τοπία απηχούν τις τροπικές εικόνες της παιδικής του ηλικίας στο Τρινιντάντ και τα χιονισμένα σκηνικά των νεανικών χρόνων του στον Καναδά.

Η συλλογή θα παρουσιαστεί αύριο 22 Ιανουαρίου μέσω video, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι που διοργανώνεται ψηφιακά.

Διάβασε ακόμη