Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Με αυτές τις μεθόδους μπορείς να απαλλαγείς από το τοπικό πάχος

Μάθε επίσης, πώς να επιλέξεις τη μέθοδο που σου ταιριάζει.

Ένας από τους πιο συχνούς λόγους για τους οποίους πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε μεθόδους της κοσμητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής είναι οι περιοχές στο σώμα με ανεπιθύμητο τοπικό πάχος, που είναι ανθεκτικό στη διατροφή και στη σωματική άσκηση. Είτε είναι με τη μορφή σωσιβίου γύρω από την κοιλιά, είτε σαν ψωμάκια στους γλουτούς, ή σε πτυχές κατά μήκος των πλευρών και της πλάτης, το τοπικό πάχος μπορεί πλέον να εξαλειφθεί οριστικά. Όμως, ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος για να απαλλαγείς από το τοπικό πάχος;

VASER λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική

Η VASER λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική είναι από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής. Είναι ελάχιστα επεμβατική, καθώς πραγματοποιείται με προηγμένη τεχνολογία υπερήχων. Σε μία μόνο συνεδρία, επιτυγχάνει να απομακρύνει με ασφάλεια, αποτελεσματικά και οριστικά το τοπικό λίπος, ενώ παράλληλα σμιλεύει το περίγραμμα του σώματος για ομοιόμορφες και σφριγηλές καμπύλες. Είναι κλινικά αποδεδειγμένη και πιστοποιημένη από τον FDA. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και η αποθεραπεία σύντομη. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη στιγμή, ενώ βελτιώνονται συνεχώς ακόμη και έξι μήνες μετά το τέλος της συνεδρίας. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για αφαίρεση λίπους από την κοιλιά, τα πόδια, τους γλουτούς, την πλάτη, τα μπράτσα και το λαιμό. Μπορεί να συνδυαστεί με τη μέθοδο VASER 4D Hi-Def για γραμμωμένη, αθλητική κοιλιά. Η VASER lipo είναι εξαιρετική επιλογή για εξάλειψη μεγαλύτερων αποθέσεων λίπους.

Μη επεμβατικές μέθοδοι

Οι μη επεμβατικές θεραπείες για το τοπικό πάχος χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους για να στοχεύσουν και να εξαλείψουν το περίσσιο λίπος στο σώμα. Εκτός από την επαναστατική VASER lipo που εφαρμόζεται από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς, οι πιο αποτελεσματικές μη επεμβατικές μέθοδοι ανάλογα με την περίπτωση, περιλαμβάνουν την αυθεντική κρυολιπόλυση Coolsculpting, την ενέσιμη μικρολιπογλυπτική Lipolysis και την θερμολιπόλυση Exilis Elite.

Η κρυολιπόλυση CoolSculpting εξαλείφει το τοπικό λίπος σε μία μόνο συνεδρία μέσω ειδικών κεφαλών που εφαρμόζονται στις διάφορες περιοχές του τοπικού πάχους. Τα περίσσια λιποκύτταρα αποβάλλονται σταδιακά από τον οργανισμό με φυσιολογικό τρόπο και το λίπος μειώνεται έως 40%, αναίμακτα και χωρίς πόνο. Η μέθοδος είναι ιδανική για άτομα που έχουν σχετικά μικρά, εντοπισμένα σημεία με τοπικό πάχος σε διάφορα σημεία του σώματος.

Διάβασε ακόμη – Natalia Vodianova: Έκοψε αφέλειες και είναι πανέμορφη

Η μη επεμβατική LipoLysis είναι μια ενδολιπιδική θεραπεία που καταπολεμά το λίπος με φυσικό τρόπο. Εφαρμόζεται τοπικά με ελεγχόμενες εγχύσεις βιοσυμβατής ουσίας, που δημιουργεί ο ίδιος ο οργανισμός για την καύση του λίπους του. Η διείσδυση της ουσίας γίνεται σε όλη την περιοχή του τοπικού πάχους και μέσα στον υποδόριο ιστό με απόλυτη ασφάλεια, ανάλογα με το πλήθος των περίσσιων λιποκυττάρων. Τα λιποκύτταρα αποβάλλονται μέσω της λεμφικής οδού.

Η θερμολιπόλυση Exilis Elite συνδυάζει τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων με υπερήχους. Έτσι, προκαλεί ταυτόχρονα λιποδιάλυση και σύσφιξη στο κατάλληλο βάθος του λιπώδους ιστού. Εξαλείφει οριστικά τα περίσσια λιποκύτταρα, αυξάνει τον τοπικό μεταβολισμό και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πώς να επιλέξεις τη μέθοδο που σου ταιριάζει

Αρχικά, εάν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν δέχονται ούτε την ελάχιστη επεμβατική διαδικασία, τότε επιλέγεις μία μη επεμβατική θεραπεία στην κατεύθυνση που θα σου δώσει ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός κατά τη διάρκεια μιας προσωπικής συμβουλευτικής συνεδρίας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις πως η VASER lipo παρέχει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από τις μη επεμβατικές μεθόδους εξάλειψης του τοπικού πάχους. Επίσης, κάτι σημαντικό, που πολλοί συγχέουν ακούγοντας για θεραπείες τοπικού πάχους, είναι ότι όλες οι θεραπείες δεν υποκαθιστούν την απώλεια βάρους. Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα σε πόντους και όχι σε κιλά.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη