Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Martin Margiela: Η μεγάλη επιστροφή

Ο σχεδιαστής θρύλος επιστρέφει με νέα “ιδιότητα”.

Μετά από 12 χρόνια απουσίας από τον χώρο της μόδας και απομόνωσης, ο θρυλικός Βέλγος σχεδιαστής Martin Margiela ανακοίνωσε την επιστροφή του. Όχι, όμως, στο χώρο της μόδας αλλά με μια έκθεση ως καλλιτέχνης.

Ο σχεδιαστής, που αποχώρησε από το brand του το 2009, θα εκθέσει τα έργα του στη Lafayette Anticipations gallery στο Παρίσι. Η έκθεση με τον τίτλο “Martin Margiela”, θα ανοίξει στις 15 Απριλίου και περιλαμβάνει γλυπτά, φωτογραφίες και installations που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά δημοσίως.

“Ο Margiela πάντα μας έκανε να βλέπουμε τα πράγματα με μία φρέσκια ματιά. Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, καλλιέργησε μία εμμονή για τους διακριτικούς ανθρώπους, τα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα και τα ξεχασμένα μέρη και γεγονότα, αποδίδοντάς τους νέα αξιοπρέπεια”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της gallery.

Η μεταμοντέρνα και αντισυμβατική προσέγγιση στα fashion σχέδια του Martin Margiela, έγιναν πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές του σήμερα όπως ο Demna Gvasalia του Balenciaga. Ο μύθος του ενισχύθηκε και από το ότι ο Martin Margiela επέλεξε, ακόμα και τα χρόνια της μεγάλης του επιτυχίας να παραμείνει στην αφάνεια, αρνούμενος να φωτογραφηθεί να δώσει συνεντεύξεις ή να εμφανιστεί στις Εβδομάδες Μόδας.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη