Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Light Αναψυκτικά: 3 λόγοι να τα αποφύγεις

Μελέτες έχουν δείξει πώς το να πίνεις αναψυκτικά σε καθημερινή βάση είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου.

Η υπερκατανάλωση αυτών των ζαχαρούχων ποτών με ανθρακικό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και πολλά άλλα.

Η υπερκατανάλωση αυτών των ζαχαρούχων ποτών με ανθρακικό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και πολλά άλλα.


Σύμφωνα με μια μελέτη, τα light αναψυκτικά με υποκατάστατα ζάχαρης έχουν ακριβώς τις ίδιες συνέπειες με τα κανονικά αναψυκτικά, με την κύρια να είναι οι καρδιακές παθήσεις. Παρακάτω σου δίνουμε 3 λόγους για να τα αποφύγεις.

1.Οδηγούν στην κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών
“Τα τεχνητά γλυκαντικά είναι πολύ πιο γλυκά σε γεύση από την κανονική ζάχαρη”, λέει η Jenna A. Werner, RD, δημιουργός του Happy Slim Healthy. “Όταν το σώμα σας παίρνει τόσο πολύ γλυκιά γεύση σε μια δόση, μπορεί να αρχίσει να επιθυμεί ακόμη περισσότερο κάτι γλυκό – πράγμα που οδηγεί στην κατανάλωση όλο και περισσότερων αναψυκτικών ή ανθυγιεινών τροφών.”

2.Κάνουν ζημιά στα οστά
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, η πυκνότητα των οστών σας θα μπορούσε να επηρεαστεί άμεσα από την κατανάλωση αναψυκτικών. Ο λόγος; Η μεγάλη ποσότητα φωσφορικού οξέος που περιέχει ένα αναψυκτικό.

3. Ρίχνουν τη διάθεση
Εάν θέλετε να ενισχύσετε την ψυχολογία σας και να βελτιώσετε τη διάθεση σας, ένα κουτάκι αναψυκτικό δεν είναι σύμμαχος σας. Σύμφωνα με έρευνα που επισημαίνεται από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας, η κατανάλωση αναψυκτικού συνδέεται με την κατάθλιψη. “Η έρευνά μας υποδηλώνει ότι η μείωση ή αποφυγή των αναψυκτικώ ή η αντικατάστασή τους με καφέ χωρίς ζάχαρη μπορεί φυσικά να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου κατάθλιψης”, παρατηρεί ο Honglei Chen, MD, PhD, από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στο Research Triangle Park στη Βόρεια Καρολίνα.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη