Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Κρίση Πανικού: Πώς θα μπορέσεις να τη διαχειριστείς και να τη σταματήσεις

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τις κρίσεις πανικού.

Η μέχρι τώρα θεραπευτική εμπειρία μου σαν Ψυχολόγος και Βιοσυντονιστής, μου έδειξε πως το 90% όλων των προβλημάτων προέρχονται από καταπιεσμένα συναισθήματα στο σώμα, τα οποία συσσωρεύουν αρνητικά φορτισμένη ενέργεια, που με τη σειρά της προκαλεί διάφορες μορφές ασθενειών. Η κρίση πανικού είναι ένα αποτέλεσμα εγκλωβισμένων συναισθημάτων.

Η κρίση πανικού έρχεται πάντα ξαφνικά σαν κεραυνός εν αιθρία, προκαλώντας ένα ισχυρότατο συναίσθημα φόβου, που παραλύει τη λογική και ο άνθρωπος τρομοκρατημένος αδυνατεί να σκεφτεί και να ελέγξει τη συμπεριφορά του.

Είναι μια αιφνίδια περίοδος έντονου άγχους, ψυχολογικής διέγερσης, φόβου, στομαχικών διαταραχών και αδιαθεσίας, που σχετίζεται με ποικίλα σωματικά και νοητικά συμπτώματα (πανικός, αίσθημα επέλευσης τρέλας, αίσθημα απώλειας ελέγχου και επερχόμενου θανάτου, τρέμουλο, αυξημένη εφίδρωση, πόνος στο στήθος, ταχυκαρδία, δύσπνοια, αίσθημα ασφυξίας, αίσθημα πνιγμού, ναυτία κ.ά.).

Διάβασε ακόμη – Πώς θα κάνω φίλους στην ενήλικη ζωή;

Πώς να σταματήσεις μια κρίση πανικού:

#1 Η στάση του σώματος είναι ενδεικτική της ψυχικής διάθεσης.

Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι συνήθως περπατάνε σκυφτοί, με μαζεμένους ώμους. Το εκπληκτικό είναι ότι αντιστρέφοντας τη στάση του σώματός μας μπορούμε να αντιστρέψουμε και τη στάση της ψυχής μας. Διατηρώντας τη δυναμική στάση της μυθικής υπερηρωίδας των κόμικς, το σώμα βοηθά τον εγκέφαλο να εκκρίνει τεστοστερόνη, η οποία με τη σειρά της αυξάνει το αίσθημα αυτοπεποίθησης και ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Σώμα και ψυχή πάνε μαζί. Είναι στο χέρι μας να ορίζουμε τη στάση τους.

#2 Βελτίωσε τον ρυθμό της αναπνοής σου.

Πάρε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 6 και στη συνέχεια βγάλε όλο τον αέρα εκπνέοντας από το στόμα, μετρώντας και πάλι αργά μέχρι το 6. Συνέχισε για τουλάχιστον 5 λεπτά, δύο φορές την ημέρα (πρωί – βράδυ) Η χαλάρωση του σώματός σου μπορεί να αναστείλει μια κρίση πανικού.

#3 Δοκίμασε την “απόσπαση προσοχής”.

 Ξεκίνησε να μετράς αντίστροφα από το 20 ανά 3 δευτερόλεπτα. Η πράξη της μέτρησης σε τυχαία διαστήματα σε βοηθά να συγκεντρωθείς και να παρακάμψεις τις ανήσυχες σκέψεις σου.

#4 H Γερμανική μέθοδος του “Βιοσυντονισμού”.

 Η πιο άμεση, ανώδυνη και αποτελεσματική λύση για την καταπολέμηση και εξουδετέρωση της κρίσης πανικού.

Δώσε επιτέλους στον εαυτό σου την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τις κρίσεις πανικού για μια νέα αρχή στην ευτυχισμένη σου ζωή.

Πάτησε αυτό το σύνδεσμο για να παρακολουθήσεις live την ιστορία δύο γυναικών που νίκησαν τη μάχη με τις κρίσεις πανικού. Θα γίνει στο Instagram του Γιάννη Μιχαήλ στις 19:30, την Πέμπτη 5 Αυγούστου.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη