Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Κολπίτιδα: 8 tips για να την αποφύγεις το καλοκαίρι

Απλές κινήσεις υγιεινής για να την προλάβεις.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, τα τρία τέταρτα των γυναικών θα προσβληθούν από κολπίτιδα σε κάποιο στάδιο της ζωής τους. Αυτό καθιστά την κολπίτιδα μια συνηθισμένη φλεγμονή των γεννητικών οργάνων που αφορά όλες τις γυναίκες.

Οι πιο τυχερές μπορούν να την εμφανίσουν μόνο μία φορά, αλλά αρκετές είναι εκείνες που ταλαιπωρούνται πολλές φορές μέσα σε ένα χρόνο.

Ακολουθούν 8 συμβουλές για να την αποφύγεις:

Διάβασε ακόμη – Γυναικολογικές Λοιμώξεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

1.  Επίλεγε βαμβακερά: Μη φοράς νάιλον καλτσόν, μη βαμβακερά εσώρουχα, κολάν, σορτς από λίκρα και στενά τζιν παντελόνια.

2.  Σκουπίσου σωστά: Πλένε και σκούπιζε την περιοχή των γεννητικών οργάνων από εμπρός προς τα πίσω. Το τοπικό ντους μετά την τουαλέτα πάντα βοηθάει.

3. Πες “ναι” στο χαμομήλι: Απόφευγε τα αρωματισμένα σαπούνια, τα σπρέι και τα αποσμητικά και χρησιμοποίησε προϊόντα για κολπικές πλύσεις με χαμομήλι που απομακρύνουν αποτελεσματικά τις κολπικές εκκρίσεις και αντιμετωπίζουν άμεσα ερεθισμούς και φλεγμονές του κολπικού βλεννογόνου.

4.  Ενίσχυσε τη φυσική άμυνα του κόλπου: Επειδή η καλή υγεία του κόλπου εξαρτάται από το pH του, τον αμυντικό μηχανισμό της περιοχής, χρησιμοποίησε προληπτικά κολπικά υπόθετα ή κολπική γέλη με γαλακτικό οξύ και γλυκογόνο, για άμεση και μακρόχρονη ρύθμιση του pH.

5.  Χάσε κιλά: Επειδή ο μύκητας προτιμά τις θερμές υγρές συνθήκες, οι δερματικές πτυχές γύρω από τη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ο λόγος των υποπτροπών.

6.  Σιδέρωνε τα εσώρουχά σου: Η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να εξαφανίσει κάποια μικρόβια.

7.  Κολύμπα σε καθαρό νερό: Απόφυγε την κολύμβηση σε μολυσμένες θάλασσες.

8.  Ενημέρωσε τον γιατρό σου: Εάν ο γιατρός σου σου γράψει κάποιο αντιβιοτικό, ενημέρωσέ τον ότι έχεις την τάση να παρουσιάζεις κολπική καντινίαση.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη