Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Κοκόνες”: Δύο εργαστήρια δημιουργικής κίνησης στο Κυπριακό Μουσείο

Από την ομάδα της παράστασης “Κοκόνες”.

Η παράσταση “Κοκόνες” η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Μάιο επιστρέφει στο Κυπριακό Μουσείο στις 23 Οκτωβρίου με τη μορφή εργαστηρίων. Τα δύο εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα ακόλουθα: Κολάζ και Δημιουργική Κίνηση για παιδιά 6 μέχρι 12 ετών και Δημιουργική Κίνηση και Εξέλιξη Θεματικής για έφηβους και επαγγελματίες χορευτές. Εισηγητές, η Μαρία Καμπέρη και ο Filep Motwary σε συνεργασία με τις χορεύτριες του έργου “Κοκόνες”.

Ώρες:

10.00-13.00 Κολάζ και Δημιουργική Κίνηση για παιδιά 6 μέχρι 12 ετών.

15.00-17.30 Δημιουργική Κίνηση κ Εξέλιξη Θεματικής για έφηβους και επαγγελματίες χορευτές.

Είσοδος Ελεύθερη

Info: τηλ. 99349669

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Filep Motwary (@filepmotwary)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Maria Kamberis (@mariakamberis)

Αναφορικά με τη παράσταση “ΚΟΚΟΝΕΣ” που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο 21:

Αφορμή για την παράσταση “ΚΟΚΟΝΕΣ” αποτέλεσαν τα ειδώλια από την Αγία Ειρήνη που βρίσκονται στο Κυπριακό Μουσείο. Η ιστορία και οι ερμηνείες που διέπουν τα συγκεκριμένα ειδώλια υπήρξαν το βασικό πεδίο της έρευνάς των συντελεστών. Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ειδώλια αποτελούνται κυρίως από αντρικές φιγούρες ενώ η γυναικεία μορφή είναι σχεδόν απούσα, μας παρακίνησε στο να εξετάσουμε παραστατικά το ενδεχόμενο του να υπήρχαν γυναικεία σώματα ανάμεσα σε αυτά τα αγαλματίδια.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία τεσσάρων μορφών που ξεπηδούν μέσα από αυτό το άκαμπτο σύνολο, για να ανακαλύψουν τη θηλυκή τους φύση. Σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή τη συνειδητοποίηση υπόκεινται στη εξουσία που ασκεί πάνω τους το βλέμμα και το πρόσταγμα του άλλου. Θα αμφιταλαντευθούν, θα προσκολληθούν, θα παλέψουν με τις εσωτερικές και τις εξωτερικές φωνές μέχρι να βρουν το δρόμο προς την απελευθέρωση. Εργαλείο εξερεύνησης και δημιουργίας αποτέλεσε η έννοια του σώματος σε συνάρτηση με την αϋλότητα, την ορατότητα και το φύλο σε σχέση με τον μουσειακό χώρο.

Συντελεστές: Χορογραφία Έρευνα: Μαρία Καμπέρη, Δραματουργία: Ειρήνη Ανδρέου, Μουσική Σύνθεση: Λευτέρης Μουμτζής, Art Direction, Κοστούμια, Αφίσα: Filep Motwary, Ιστορικός: Δρ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, Χορός: Άντρια Κωνσταντίνου, Γεωργία Κωνσταντίνου Κλαρκ, Έρικα Φωτίου, Παναγιώτα Νικολάου, Φωνές: Αναστασία Δημητριάδου, Νικολέτα Ασσιώτη, Σόφη Φετοκάκη, Χριστίνα Παπαμιχαήλ, Ηχοληψία: Στέφανος Πόντος, Μακιγιάζ, Μαλλιά: Αντρέας Ζεν, Παραγωγή: Selas Dance Company Μαρία Καμπέρη

Το έργο επιχορηγήθηκε από το Πρόγραμμα “ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ” των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού κ Νεολαίας και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ICOM – Διεθνής Ημέρα Μουσείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου.

Διάβασε ακόμη