Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξαιρετικά υψηλής θερμοκρασίας, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.  

Όπως αναφέρεται, η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης.  Η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα παράλια το βράδυ, δεν αναμένεται να κατέλθει κάτω από τους 26 βαθμούς κελσίου. 

Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.  

Αναλυτικά ο καιρός 

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός. Τις αυγινές ώρες ενδέχεται τοπικά, στα νοτιοανατολικά παράλια, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα τοπικά στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα βόρεια, στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και τα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή στα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά τις αυγινές ώρες θα σχηματίζεται τοπική ομίχλη κυρίως στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, και θα κυμαίνεται αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη