Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Κι όμως η σοκολάτα στο πρωινό σου μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Νέες μελέτες δείχνουν ότι η σοκολάτα δεν είναι τόσο κακή όσο νόμιζες.

Της Ελένης Κόκκινου

Μόλις πήρες το πράσινο φως για να τρως σοκολάτα με το που ξυπνήσεις. Ακούγεται κάπως τρελό; Κι όμως η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Murcia στην Ισπανία, καταδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου τρελό.

Στην έρευνα που διεξήγαγαν, 19 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ κάθε μέρα. Μάλιστα δεν πρόκειται για τη μαύρη σοκολάτα που φαίνεται πως είναι και η πιο υγιεινή, αλλά για τη σοκολάτα γάλακτος. Όπως αναφέρει το Science News, μέσα από αυτή τη μελέτη οι επιστήμονες είδαν πως όχι μόνο δεν αυξήθηκε το βάρος των γυναικών που βρίσκονταν υπό μελέτη, αλλά πως η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις λίπος και να ρυθμίσεις τα επίπεδα του σακχάρου.  

Διάβασε ακόμη – Healthy & Delicious: 10 ιδέες για υγιεινά γλυκά σνακ

«Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι όχι μόνο το ‘τι’ αλλά και το ‘πότε’ τρώμε μπορεί να επηρεάσει τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους», είπε ο Frank A. J. Scheer, ένας από τους δύο συγγραφείς της έρευνας.

«Οι εθελοντές μας δεν πήραν βάρος παρά την αύξηση πρόσληψης θερμίδων. Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι η σοκολάτα μείωσε κατά βούληση την πρόσληψη ενέργειας, παράλληλα με τη μείωση της πείνας, της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά που είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες», συμπλήρωσε η άλλη συγγραφέας, Marta Garaulet.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη